TBMM önceki Başkanı, Zonguldak Milletvekili ve 24. Dönem AKP’nin 1. sıra adayı Köksal Toptan, seçim gezilerine Devrek’ten başladı. Devrek çıkışında partililer tarafından karşılanan Toptan, diğer adaylar ile birlikte halkı selamladı.

Devrek-Eğerci yol ayrımında partililer tarafından karşılanan Köksal Toptan, Devrek’te vatandaşları selamladı. İkinci sıra adayı Ercan Candan, üçüncü sıra adayı Özcan Ulupınar ile birlikte otobüsten halkı selamlayan Köksal Toptan, Gökçebey ilçesinde de ziyaretlerde bulundu. Zaman zaman otobüsten inerek vatandaşlarla birebir sohbet eden Toptan, Bakacakkadı beldesinde de Cuma namazı kıldı.

 

SOMUT AÇIKLAMALARDA BULUNACAK

Toptan, Cuma namazı öncesinde yardım amaçlı düzenlenen kermesten alışveriş yaptı. Cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını değerlendiren Köksal Toptan, 7 Mayıs 2011 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Filyos Vadi Projesi ile ilgili somut açıklamalarda bulunacağını söyledi. 8.5 yılda olağan üstü hizmetleri getirmenin sevinci içerisinde olduğunu söyleyen Toptan, seçime de bu sevinçle girdiklerini söyledi. Zonguldak’ın alt yapı eksikliklerinin tamamlanmasının önemli bir yer tuttuğunu dile getiren Toptan, süreci şöyle değerlendirdi: “Zonguldak’a geçen 8,5 sene içerisinde olağanüstü hizmetleri getirmenin sevinci içerisinde bu seçime giriyoruz. Zonguldak’ın temel meseleleri olarak nitelendirdiğimiz bütün meseleleri ya çözdük yahut çözme konusunda ciddi adımlar attık. Zonguldak’ın altyapı eksikliklerinin tamamlanması önemli bir yer tutuyor. Çünkü bizim altyapı eksikliklerimiz ağırlıklı olarak ulaşımla ilgiliydi. Şuanda Zonguldak’ta gerek Devrek tarafında Ankara yoluna bağlayan gerekse Ereğli-Akçakoca tarafına bağlayan yolların toplam ihale tutarı eski parayla 1 katrilyona yakındır.

 

HİZMETLERİMİZ SÜRECEK

Bunun dışında köylere hizmetlerimiz bu senede sürecektir. Ama en önemlisi Filyos havzasının önemidir. Filyos havzası artık Zonguldak’ın da boyutunu aşan büyük Türkiye Projesi olarak değerlendirilmektedir. Ayın 7’sinde Sayın Başbakanımız Zonguldak’a gelecek. Zannediyorum Filyos Projesi ile ilgili daha somut bilgileri alma imkanı bulacağız. Filyos Projesiyle ilgili teknik olarak yapılması gereken hemen hemen her şeyi yapılmıştır. Liman için çok önemli olarak ifade edilen radar’ın Bartın’a nakli sorunu çözülmüştür. Sedde çalışmaları sürmektedir. Bundan sonra artık yer tahsisi kalmaktadır. Birde bunun statüsü ne olacağı yönünde çalışma yapılıyor. Ankara buranın önemini bildiği için yönetimin Ankara’da olmasını istiyor. Ya öyle olacak yada bildiğimiz klasik organize sanayi bölgesi şeklinde değerlendirilecek. Ama her halükarda burası artık yatırıma, yatırımcıya açılabilir hale gelmiş durumdadır. Bunun mutluluğunu duyuyoruz. Havaalanı bizim için çok büyük bir önem taşıyor. Geçenlerde Ali Koç’un yaptığı bir toplantıda bahsettiği bir rapor var.

 

ZONGULDAK 9. SIRADA

URAK raporu. Orada Zonguldak ayrı bir ele alınmış ve erişilebilirlik değerlendirmesi açısından Zonguldak’ın Türkiye’nin 9’uncu büyük yerleşim yeri olduğu tespit edilmiş durumdadır. Demek ki havaalanı ve ona bağlı olan yolları bitirdiğimiz zaman Filyos Projesi daha büyük bir önem taşıyacaktır. Filyos Projesi’nin önemli bir ayağı Filyos Limanı’dır. 25 milyon tonluk bir liman planlanmaktadır. 25 milyon ton kapasiteli bir liman Haydarpaşa’dan sonra Türkiye’nin en büyük limanıdır. Demir çelik işletmeleri daha doğrusu Kardemir Filyos’ta ayrı bir liman yapmak istiyordu. Bizi ziyarete geldiklerinde bu limanı yapmamalarını kendilerinden rica ettik ve Filyos Vadisine yapılacak büyük limana talip olmalarını önerdik. Onlarda bu önerimizi kabul ettiler. Yani şuanda Filyos Limanı ihaleye çıksa Kardemir bunun hemen isteklisi durumunda. Her şey iyi ve düzgün gidiyor. Bu seçim çalışmalarımızda da vatandaşlarımızla bunları paylaşacağız. Onların dertlerini dinleyeceğiz. Sanıyorum güzel bir seçim çalışması olacak. Zonguldak için Ak Parti’nin en önemli projesi Filyos’tur.”
Gökçebey ve Çaycuma ilçelerinde halkı selamlayan AK Parti adayları, Karaman beldesi gezisinin ardından Zonguldak’a geldi. Burada meşaleler tarafından karşılanan adaylar, Kilimli beldesinde çarşı turu yaptı.