Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili ve TBMM önceki Başkanı Köksal Toptan,  son 2 yıllık görev sürecini değerlendirdi.

Milletvekili Toptan önce, geçtiğimiz hafta inşaattan düşerek ağır yaralanan ve Atatürk Devlet Hastanesi’nde yatan Perşembe Belediye Başkanı Burhan Alibabaoğlu’na geçmiş olsun ziyareti yaptı. Ardından annesi Saadet Toptan’ı Terminal üstündeki evinde ziyaret eden Toptan, daha sonra AKP İl Başkanlığı’na gelerek partililerle buluştu.

Köksal Toptan’ı kapıda çok sayıda partili karşıladı.

UÇAR: “YENİ PROJELERİMİZ VAR”

AKP İl Başkanı Hamdi Uçar, Ramazan ayını kutladıktan sonra, parti çalışmalarını şöyle anlattı:

“Teşkilat çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz. Geçtiğimiz ay Ak Parti’ye yakışır bir kongre yaptık. Bu kongrede kazanan veya kaybeden olmadı. Kongrenin ardından bir araya gelerek yemek yedik ve birlikteliğimizi perçinledik. Önümüzdeki dönem ‘Ak Parti için daha fazla ne yapılabilir’ sorusunun cevabını arayacağız. 2011’da yapılacak seçimlerde partimizin çıtasını yükseltmeye devam edeceğiz. Yeni projelerimiz var ve bunları yakında hayata geçireceğiz”

Ardından Köksal Toptan şunları kaydetti:

“İki senelik TBMM Başkanlığı görevimden sonra parti siyasetine geri göndüm. Görev süresince partime katkıda bulunamadım. Hatta partimizin yeni binasını ancak ziyaret edebildim. Bu binada hayırlı çalışmaların olmasını diliyorum. Parti teşkilatları, yerel yönetimlerle birlikte il ile Ankara arasında köprü kurar. Yerel yöneticiler çalışır, muhalefet ise çalışmalardaki eksikleri görerek yönetimi uyarır. Geçmişe baktığımız zaman kentimiz 7 yıl içerisinde, merkezi yönetimin faydalarını yaşayan en öncelikli illeri arasında oldu. Zonguldak, projelerimizle 7 yıl boyunca önemli bir yol kat etti. Bu projelerin bir tanesi Saltukova Havaalanı oldu. Bu konuda fıkralara konu olabilecek bir hikâye yaşanarak, uçakların inebilmesi için dağ tıraşlandı. Bu işin maliyeti 2 trilyon TL oldu. Ama nihayet havaalanımız hizmete açıldı. Haftada iki gün Almanya’dan ilimize uçak seferleri yapılıyor. Türk Havayolları iç hatları seferlerinin başlaması için de büyük bir gayret sarf ediyoruz”

“FİLYOS, BÜYÜK TÜRKİYE PROJESİ”

“İkinci büyük projemiz; Filyos Projesi. Bu proje hakkında tüm teknik çalışmalar yapıldı. Acele olarak istimlâklere de başladık. Bölgenin yatırımcıya tahsisi için çalışılıyor. Fakat buradaki tek şanssızlığımız projenin küresel krize denk gelmesi oldu. Projenin tamamlanmasıyla Filyos, yeni bir şehir, yeni bir sanayi kenti olacak. İstihdam alanında ilimize büyük kazanç sağlayarak tarihte ‘Büyük Türkiye Projesi’ olarak yerini alacak. Görev süremiz boyunca karayollarında çok iş yaptık. Zonguldak’ı Ankara ve İstanbul’a bağlayan yollarda önemli çalışmalarımız oldu ve bu çalışmalar hızla devam ediyor. Sadece Sapça-Zonguldak yolunun toplam 100 trilyonluk muhammen bedeli var. TTK’da söz verdiğimiz gibi rehabilitasyon yaptık. Emekli işçilerimizin yerine genç ve dinamik arkadaşlarımız aldık”

“SİGORTALI SAYISI ARTTI”

“2002-2009 tarihleri arasında sigortalı işçi sayısında 25 binlik bir artış yapıldı. Eğitim alanında eksikliklerimizi tamamladık. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi’ne yeni bölümler kazandırma yönünde (ZKÜ) önemli adımlar attık. Sağlık alanında büyük bir projemiz var. 200 dönümlük bir alan bulduğumuz takdirde büyük bir sağlık kompleksi yapacağız. Bunların yanı sıra Kredi Yurtlar Kurumu’nun bin kişilik öğrenci yurdu tamamlanmak üzere. Öğretmenevi de yakın bir gelecekte hizmete açılacak. Hepimiz el ele verdiğimizde Zonguldak için daha fazlasını da yapabiliriz. Bunun için hep birlikte çalışacağız”