TBMM eski Başkanı Köksal Toptan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Zonguldak mitinginde sarf ettiği sözlerin ardından yaptığı açıklamanın da anlamsız olduğunu ifade ederek, "Ağzından kaçtı varsayacağımız sözden sonra özür beklerdik, o da esirgendi" dedi.

TBMM eski Başkanı, 23. dönem milletvekili ve 24. dönem milletvekili adayı Köksal Toptan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Zonguldak mitinginde sarf ettiği sözlerden dolayı sitem etti. Zonguldak'ta geçmişten bu yana Kılıçdaroğlu'nun sarf ettiği anlamda hiçbir siyasetçiden bir kelime çıkmadığını söyleyen Toptan, bu durumun yakışık olmadığını söyledi. Zonguldak'ın bu tarzda bir üslupta siyasete alışkın olmadığını ifade eden Toptan, "Bizim dışımızda olanlar bizi çok fazla ilgilendirmiyor ama
Kılıçdaroğlu misafirimiz olarak Zonguldak'a geldi. Başka yerler için bir şey diyemem ama Zonguldak bu tarzda, üslupta bir siyasete alışık değildir. Yıllardır biz bu sokaklarda, bu meydanlarda siyasi rekabet içersinde hep konuşuruz, yarışırız ama hiçbir gün hiçbir kimsenin ağzından Sayın Kılıçdaroğlu'nun ettiği anlamda bir harf çıkmamıştır. Onun için Zonguldaklı olarak fevkalade üzgünüm. Bu yakışık değildir. Bizim kültürümüz, annelerimiz için daha doğrusu anneyle ilgili olursa bizim
hassasiyetimiz daha da artar. O nedenle buna üzüldük. Ama üzüntümüzü arttıran başka bir neden ağızdan kaçtı varsayacağımız sözden sonra bir özür beklerdik, o da esirgendi. Bunu anlamak mümkün değil. Ama ben yine de sevgili Zonguldaklılardan bizim geleneksel siyaset anlayışımızı sürdürmelerini rica ediyoruz" dedi.
Toptan, "Küfür etmeden hiç kimsenin bacısını, kardeşini, annesini karıştırmadan bir seçim kampanyasıyla hedeflediğimiz noktaya varacağımız inancındayız" diye tepkisini dile getirdi. Gazetecilerin, Ergenekon tutuklusu Prof. Dr. Mehmet Haberal'in CHP'den Zonguldak 1. sıra milletvekili adayı olduğu sorusuna ise Toptan, "Bizi biz ilgilendirir. O CHP ve Haberal'in takdiridir. Biz kendimize bakıyoruz" yanıtını verdi.
Seçim otobüsünden halkı selamlayan Toptan, Zonguldak'tan başlattığı seçim gezisinde vatandaşlarla bol bol sohbet edip sorunlarını dinledi.