AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı döneminde kendisine hediye edilen ürünleri sergilenmek amacıyla Zonguldak Valiliğine bağışladı. TEKEL Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nin 3'ncü katındaki serginin açılışını ise Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, TBMM eski Başkanı Köksal Toptan ile eşi Saime Toptan yaptı. 
Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız açılış öncesi yaptığı konuşmada, Zonguldak'ın medarıiftiharı, TBMM eski Başkanı, bakanlıklar yapmış çok değerli büyüğümüz Köksal Toptan'ın Meclis Başkanıyken kendisine armağan edilen, çeşitli ülkelerden almış olduğu ürünleri burada sergilemeye fırsat verdiler. Aynı zamanda bu binaya kendisinin isminin verilmesi yönünde teklifte bulunduk. Sayın Toptan'ın kendisine verilen hediyeleri ilimizde sergileme kadirşinaslığı gösterdiği için kendisine teşekkür ediyorum dedi.
TBMM eski Başkanı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan ise konuşmasında, Benim için müstesna günlerden bir tanesi. Değerli Valimiz ve Kültür Bakanlığımızın kadirşinaslığı benim için her şeyin ötesinde bir önem taşımaktadır. Toplum ve birey olarak ihtiyaç duyduğumuz önemli özelliklerden bir tanesinin vefa duygusu ve kadirşinaslık olduğu hep bilinir. Ama zaman zamanda görürüz ki bunların gereği yerine getirilmez. Önemli olan bir kuşağı yaşamak ama ondan daha önemlisi o kuşağın edindiği tecrübe ve kazanımları gelecek kuşaklara aktarmaktır. İşte bu kültür aracılığıyla oluyor. Kültür yollarını kullanmakla oluyor. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Meclis Başkanlığı'na kadar devam eden süreçte çok fazla değişik hediyeler bana verildi. İstiyorum ki, onları yeni kuşaklar ve gençler görsünler. Belki 500 taneden bir tanesi bu işe heyecan duyar, siyaset yoluyla bizim takip ettiğimiz yollardan geçerek ülkemize hizmet etme heyecanını kazanır. İnşallah burayı gezen gençlerden Zonguldak ve ülke olarak iftihar edeceğimiz çocuklarımız çıkacaktır. Zonguldak birbirini daha çok sevmelidir. Zonguldak çocukları birbirine haksızlık etmemelidir. Zonguldak'ın çocukları birbirini kıskansa bile bu kıskançlıklarını başkasına kötü verme amacıyla kullanmamalıdır. Bu şehri ancak hep beraber el ele verirsek, bu şehri ancak yeni kuşakları gelecek kuşaklara taşıyacak olan bugünkü neslin birbirini sevmesini sağlayabilirsek ancak vardır. Zorluklarımız ve sorunlarımız var. Bunların çözümü de ancak hep beraber işbirliği yapmamıza bağlıdır. Birbirimizi sevmemiz elbette iyidir. Ama şartta değildir ama birbirimize saygı göstermemiz ve anlamamız mutlaka şarttır. Diliyorum ki bu bundan sonra hep böyle olur. Birbirimizi daha çok severiz, birbirimize daha çok destek oluruz, zor günümüzde birbirimizin elinden daha çok tutmayı becerebiliriz.
Böyle yaparsak, uzun yıllardan beri söylediğim Zonguldaklılık bilincini de yerleştirmiş oluruz. İnşallah bugünden itibaren bu konuda daha bir hevesle ve heyecanla birbirimize bakar, sevgiyle birbirimizi kucaklarız dedi.