TBMM Başkanı ve AKP Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan yazılı bir açıklama yaparak sel felaketinde can ve mal kayıpları yaşanmasından duyduğu üzüntüyü dile getirirken şöyle dedi:

“Artvin’in Şavşat ilçe, Bartın, Ordu ve Bolu başta olmak üzere yurdun çeşitli yerlerinde yaşanan sel baskınları ve heyelanlar sonucunda   vatandaşlarımızın hayatını kaybetmesi, yaralanması, sele kapılarak kaybolması ve maddi kayıpların yaşanması  nedeniyle büyük üzüntü duyuyorum.  

 

Yaşanan sel felaketleri altyapı yetersizliklerinin giderilmesi ve gerekli tedbirlerin alınması konusundaki çalışmaların ne kadar büyük önem taşıdığını bir kez daha göstermiştir. Devletimiz, bütün imkanlarıyla vatandaşlarımızın yanında olup, hızla yaraların sarılması için çalışmaktadır. Millet olarak el ele vererek, örnek bir yardımlaşma ve dayanışma anlayışıyla bu felaketin üstesinden geleceğimize inanıyorum.

 

Yaşanan sel baskınları ve heyelanlar nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralananlara da acil şifalar diliyorum. 

 

Yaşanan sel felaketlerinde hayatını kaybedenlerin sayısının artmaması ve arama çalışmalarını sürdürülen vatandaşlarımızın da biran önce bulunması en büyük ortak dileğimizdir.

 

Felaketin yaşandığı illerde yaşayan vatandaşlarımız başta olmak üzere  tüm milletimize  başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”