Sağlık Bakanlığı'nın "Hayat Eve Sığar" uygulamasında Kdz.Ereğli ilçe genelinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayısındaki artış dikkati çekti.

Geçtiğimiz aylarda vaka sayılarındaki düşüş nedeniyle haritada yoğunluk giderek azalmıştı. Son günlerde ise vaka sayılarındaki artışla beraber haritada da yoğunluklar oluştu.

İlçe genelinde koronavirüs nedeniyle yaşama veda edenlerin sayısı 200'ün üzerinde. Mutasyonlu virüsün de tespit edildiği Kdz.Ereğli'de önceki gün Kaymakam İsmail Çorumluoğlu yaptığı açıklama ile vatandaşları maske, mesafe ve hijyen konularında uyarmıştı.

KISITLAMA UZAYABİLİR!..

Çorumluoğlu mesajında şu ifadelere yer vermişti: "Ülkemiz genelinde mutand virüsün yaygınlaştığı ve ilimiz genelinde de tespit edildiği bildirilmektedir. Yaşanan bu gelişmeler çerçevesinde, virüs ile mücadelenin topyekün mücadele ile başarılacağı bir kere daha ortaya çıkmıştır. Aksi halde virüse yakalanan kişi sayısında ve vefatlarda artış devam edeceği gibi kısıtlamaların kaldırılması uzayacak ve bu durum esnafımızın ve vatandaşımızın mağduriyetinin uzamasına sebebiyet verecektir. Bu konuda gerekli hassasiyetin gösterilerek Kdz.Ereğli İlçemizde vatandaşlarımız, üyelerimiz ile topyekün bir mücadele içine girilmesinde gerekli hassasiyetin gösterilmesini rica ederim."