Kış mevsimi dolayısıyla satışa sunulan torba kömürlerde gramaj eksikliği ortaya çıktı
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı İl Müdürlüğü ekipleri kış mevsimi dolayısıyla Alaplı'da kömür satış yerlerini denetledi.  Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Zonguldak İl Müdürlü Kantar ve Ölçü Aletleri Kontrol Memuru Ruhi Dolgun ve Alaplı Belediyesi Zabıta Ekipleri ile birlikte yapılan denetimlerde torba kömürlerde gramaj düşüklüğü tespit edilirken vatandaşların ve kömür satıcıların torba kömürleri alırken mutlaka gramaj kontrollerini yapmaları istendi.
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Zonguldak İl Müdürlü Kantar ve Ölçü Aletleri Kontrol Memuru Ruhi Dolgun, kömür torbalarında gramaj hilesi yapıldığına dikkat çekerek, "Kömür alırken üzerinde yazan rakama değil, tartıldıktan sonra çıkacak olan sonuca itibar edin ve ona göre ödeme yapın" dedi.
Bu konuda çeşitli şikâyetler aldıklarını ve sıkı denetim yaptıklarına dikkat çeken Dolgun, "Vatandaş kömür aldığında böyle bir durumla karşılaşırsa hemen kurumumuza başvuruda bulunsun. Gerekli incelemeyi yaparak, ilgili firmaya çok yüksek oranlarda para cezası uyguluyoruz" diye konuştu.
Tüketicinin torba kömür alırken mutlaka tarttırması gerektiğini belirten Dolgun, "Standart bir kömür torbasına 20 veya 25 kilo kömür konabilir.
Ortalama 3 ile 4 kilogram arasında eksik paketlenen kömürler 25 kilogram adı altında perakendeye satılıyor.
Eksik kömür alan perakendecilerde zarar ediyor. Vatandaşlarda, tüketici kömür alırken torbayı mutlaka tarttırıp, ne kadar kömür aldığını bilmelidir. Bu işlem yapılmaması durumunda her torbadaki eksik kilo tüketicinin hanesine zarar olarak yazılacaktır" şeklinde konuştu.
Torba kömürde gramaj eksikliği tespit edilen firmalara ağır para cezaları uygulandığını belirten Dolgun, "Torba kömürde eksik gramaj tespit edildi-ğinde 1000 TL ve 10 Bin TL arasında para cezası uygulanıyor. İl Müdürlükleri bu eksik gramajları tespit edip ceza uyguluyor. Ve satıcılara tebliğ ediyor" dedi.