Sağlık Sen Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Ali Kabaş, Torba Yasa’dan memura müjde çıktığını belirtti. Sağlık Sen sendikasının 2010 toplu görüşme kazanımlarının bir bölümünün mecliste görüşmeleri devam ederken 250’yi aşkın maddesi bulunan Torba Yasa Tasarısı’nın son görüşmelerinin kabul edildiğini ifade eden Sağlık Sen Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Ali Kabaş, kabul edilen yeni hükümler şu şekilde sıralandırdı:
Sözleşmeli Personel Damga Vergisi Ödemeyecek; Torba Kanunda yer alan sözleşmeli personelin hizmet sözleşmelerinin damga vergisinden muaf tutulması hükmü TBMM Genel Kurulu tarafından kabul edildi. Yasanın yürürlüğe girmesiyle sözleşmeli personelin her yıl imzaladığı hizmet sözleşmesi nedeniyle ödemek zorunda kaldığı yaklaşık 150 TL cebinde kalacak. Bu yıl içerisinde sözleşmeli personel tarafından ödenen damga vergileri ise geriye dönük olarak ödenecek. Yasanın Resmi Gazetede yayımlanması ile birlikte Genel Merkezimiz tarafından hazırlanan dilekçe örneğinin kurumlara verilmesi ile bu yıl için ödenen damga vergileri de geri alınabilecek.  
Sözleşmeli Personele Aile Yardımı; Sendikamızın 2010 toplu görüşme kazanımı olan eşi çalışmayan sözleşmeli personele aile yardımı ile ilgili düzenleme de TBMM'de kabul edildi. Sözleşmeli Personel, kadrolu memurların yararlandığı ve bugün itibariyle 113 TL olan aile yardımı hakkından yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte 1 Ocak 2011 tarihinden itibaren yararlanmaya başlayacak. 
 Sendikalı Kamu Çalışanına Üç Ayda Bir 45 Tl Toplu Sözleşme Primi; TBMM’de kabul edilen bir diğer toplu görüşme kazanımı ise sendikalı kamu çalışanına üç ayda bir ödenecek 45 TL'lik toplu sözleşme primi. Sendikalı kamu çalışanları, yasanın Cumhurbaşkanının onayının ardından Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmesiyle birlikte 15 Nisan 2011 tarihinde maaşlarına ek olarak 45 TL alacak.
Ek Ödemede Aylık Mahsuplaşma; Sağlık-Sen'in hizmet sendikacılığı farkını ortaya koyan en önemli kazanımlardan biri olan "Ek Ödemede Aylık Mahsuplaşma" ile izinli ve raporlu dönemlerde de 420TL ek ödeme alınmasını sağlayan ve sağlık çalışanları için büyük önem taşıyan bu düzenleme kabul edildi.
Hamileye Gece Nöbeti Yok;Kadın memurlara, doktor raporu varsa hamileliğin 24'üncü haftasından önce yoksa 24'üncü haftasından itibaren ve doğumdan sonraki 1 yıl süreyle gece nöbeti, gece çalışması, vardiya yazılamayacak. Doğumdan sonra ilk altı ay 3 saat, sonraki altı ay 1,5 saat süt izni kullanılacak. Engelli memurlar kendisi istemiyorsa, gece nöbeti tutmayacak, gece vardiyasına bırakılamayacak.
Anaya-Babaya Ücretsiz İzin; Doğum yapan memura verilen doğum sonrası analık izni süresinin bitiminden, eşi doğum yapan memura ise doğum tarihinden itibaren 2 yıl aylıksız (ücretsiz) izin kullanabilecek. Eşi doğum yapan erkek memur da aynı şekilde 24 ay izin kullanıp memuriyete dönebilecek.
 Evlat Edinene De Teşvik; Evlat edinmeye de teşvik geldi. 3 yaşın altındaki bir çocuğu evlat edinen kadın ya da erkek memur 24 ay ücretsiz izin alabilecek Ücretsiz izin dönemini bitiren memur, 10 gün içinde görevinin başına dönecek. Mazeretsiz olarak bu sürede dönmeyen ‘memuriyetten çekilmiş' sayılacak.
Yurt Dışına Eşli Çıkış İmkanı; Burslu olarak yurt dışına eğitime gönderilen, dış göreve gönderilen memurlar artık eşini Türkiye'de bırakmaktan kurtulacak. Eşi de devlet memuruysa, ‘ücretsiz' izin alabilecek. Bu izin görev ya da eğitim süresi boyunca devam edecek.
5 Yıldan Sonra Yeni Haklar; Memuriyette 5 yılı dolduran memur, en fazla 2 defa olmak üzere toplam 1 yıla kadar ücretsiz izin kullanabilecek.
Memurun Sicil Sistemi; Memurların sicilinin tutulma şekli de değişti. Bütün memurlar kimlik numarası esas alınarak personel bilgi sistemine kaydedilecek ve özlük dosyaları burada tutulacak.
Kaza Ve Hastalıkta İzin Hakkı
• Polislerin durumunda olduğu gibi görev yaparken kaza geçiren, yaralanan, saldırıya uğrayan memurlar iyileşene kadar izinli sayılacak.
• Kanser, verem, AIDS, şizofren gibi uzun süreli tedavi gerektiren hastalıklara yakalanan memurlar 18 aya kadar, diğer hastalıklara yakalananlar 1 yıla kadar izin alabilecek.
Atamaya Yeni Düzen; Kendi kurumunda atama imkanı olmayan memur, Devlet Personel Başkanlığı'nın belirlediği başka bir kuruma hak ettiği unvanla atanabilecek. Müdür ve danışman olan memurlar ise atama işlemi yapılana kadar kendi kurumlarında, niteliklerine uygun işlerde çalışıp haklarını almaya devam edecekler.
Şehir dışına çıkmak artık suç değil
• Memurun yaşadığı il dışına izinsiz çıkması, yasaklanmış yayın bulundurması, toplu dilekçe ve şikayette bulunması artık disiplin suçu değil
• Aylıktan kesme cezası alanlar 5 yıl, kademe durdurma cezası alanlar 10 yıl boyunca daire başkanı, bölge veya il müdürü, teftiş kurulu başkanlığı, vali, büyükelçi olamayacak. Uyarma ve kınama cezalarına karşı mahkemede itiraz edilebilecek.
• Memurlar 1 yıl içinde 6 ayı geçmeyecek şekilde Devlet Personel Başkanlığının uygun görüşü alınarak başka bir kurumda geçici görevlendirilebilecek
Bu kazanımlar için sendika genel merkezime ve tasarının kabulü yönünde oy kullanan tüm milletvekillerine Kdz.Ereğli Sağlık Sen Teşkilatı olarak teşekkür ederiz. 50 kişilik milletvekili ile birlikte Ankara’da polisimizle çatışarak “sokak sokak direnişe” geçen, sözüm ona sendikaların ideolojik saplantılarını ve 2010 TOPLU SÖZLEŞME kazanımlarını neticesiz bırakma çabalarını bir kenara bırakmalarını, memurun hakkı için emek mücadelesi desteklemelerini dilerim."