Mali Müşavirler Muhasebeciler Birliği Derneği (MMMBD) Ereğli Şubesi tarafından üyelerine yönelik, ‘Torba Yasa’ olarak bilinen kanunun Mali Müşavirler ve vergi mükelleflerini ilgilendiren bölümleri hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

 

Dernek Başkanı Yaşar Balcı, dernek binasındaki toplantıda yaptığı açıklamasında, yürürlüğe giren torba yasa ile vergi, Sosyal Güvenlik Kurumu ve oda borçlarının yeniden yapılandırılması, kasa affı ile ortaklardan alacakların düzeltilmesi gibi çeşitli düzenlemeleri kapsadığını belirterek, “Uzun süredir beklenen Torba Yasa’nın bizleri ilgilendiren bölümlerini hakkında daha fazla bilgi edinip, vatandaşlarımızın bu yasadan maksimum seviyede yararlanmasını amaç edinmekteyiz” dedi.

Torba yasa hakkında bilgi veren Ereğli Vergi Dairesi Müdürü Muharrem Gövce, yasanın vatandaşlar ve mükellefler açısından çok faydalı getirileri olduğunu söyledi.

 

Yasanın en önemli gerekçelerinden birinin ekonomik kalkınmanın sürdürülebilirliğine dikkati çeken Gövce, “Yine yatırım ortamının iyileştirilmesi, özel sektöre kamu borcunun yükünü azaltmak ve maliye ve para politikalarına yön vermek yasanın diğer gerekçeleridir. Ayrıca yasanın bize birikmiş borçları ödeme kolaylığı sunma, vatandaş ile idare arasında sulh yoluyla çözülemeyen davalarda çözüm kolaylığı sağlama gibi önemli getirileri de vardır”

 

Gövce slayt sunumu eşliğinde katılımcılara bilgi aktardı.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)