KESK'e bağlı Eğitim Sen Çaycuma Şubesi tarafından Torba Ya-sasını anlatan 3 bin adet broşür dağıtıldı.
Eğitim-Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Ak-yol ve bir grup sendika yöneticisi ve üye-leri, ilçe merkezinde vatandaşlara bastır-dıkları 3 bin  adet broşürü dağıttı. Sendikaların kamuoyunu yanılttığı yönünde açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na cevap verdiklerini belirten Akyol, torba yasasındaki kanunların OSTİM'deki patlamaları da ilgilendirdiğini ileri sürdü. Torba Yasaya karşı aylardır mücadele ettiklerini anlatan Akyol, şöyle konuştu:
"En son Ankara'ya gittik. Görülmemiş bir saldırıyla karşı karşıya kaldık. Aynı gün OSTİM'de de iki farklı patlama oldu. 20 işçi hayatını kaybetti. OSTİM'deki kazada aslında kayıt dışı çalışmanın bir sonucuydu. Denetimsizliğin bir sonucuydu. Torba Yasasındaki maddeler de bunlarla ilgili aslında. Ankara'daki gazlı saldırının ardından Çalışma Bakanlığı sendikaların doğru söylemediği yönünde açıklama yaptı. Sendikaları kamuoyunu yanıltmakla suçladı.
Biz burada KESK bileşenleri olarak Çalışma Bakanlığı'na cevap veriyoruz.
 Üç bin adet broşür bastırdık."  Üyeler, ilçenin köylerinden gelen bazı vatandaşlara tüm ısrarlarına rağmen broşür vermeyi başaramadı. Broşürleri alanlardan biri sokak ortasında ilgiyle broşürü okudu. AK Parti üyesi olduğunu söyleyen bir grup ise Eğitim-Sen'lilerin dağıttığı broşürleri aldı.