Demokrasi Platformu Torba Yasa Tasarısı’nın geri çekilmesi için basın açıklaması ve yürüyüş gerçekleştirdi. Platform adına yapılan konuşmanın ardından yürüyüş yapmak isteyen gruba polis müdahale etti, alınan izinin ardından slogan atılarak Zonguldak Valiliği önüne kadar yüründü. Öte yandan Zonguldak Demokrasi Platformu'nun bu etkinliğine fazla ilgi gösterilmediği gözlendi.

 

Zonguldak İşçi Anıtı önünde Zonguldak Demokrasi Platformu Torba Yasa Tasarısı’nın geri çekilmesi için basın açıklaması ve yürüyüş yapıldı. Zonguldak Demokrasi Platformu adına konuşma yapan Zonguldak Maden Mühendisleri Odası Başkanı Erdoğan Kaymakçı, “Bazı olumlu değişikliklerin yanı sıra tüm toplumu ilgilendiren ve geriye götüren, kazanılmış haklarımızı tırpanlayan ve kendi iktidar alanını genişleten yasa maddelerini iç içe koyarak Meclis’ten çıkarmayı adet haline getirmiştir. Böylece Mecliste sağlıklı yasa yapmayı engellemekte ve kamuoyunu yanlış bilgilendirerek kendi lehine bir ortam yaratmak istemektedir. Bunun en somut örneği Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasasıdır. Mezarda emekliliği getiren, katkı payları ile sağlığı ulaşılması zor bir alan haline dönüştüren ve halkımızı şirketlerin insafına terk eden uygulamalar aynı yöntemle hayata geçirilmiştir.

 

‘KİMSENİN KUŞKUSU OLMASIN’

Kamuoyunda ‘Torba Yasa’ olarak bilinen yasa tasarısının önemli amaçlarından biri de kamu emekçilerinin iş güvencesini ellerinden almanın önünü açmak ve kamuda esnek çalışmayı yaygınlaştırmaktır. Hükümetin Haziran ayı içinde gündeme getirdiği 657 sayılı yasada değişiklik öngören düzenleme torba yasaya aktarılmıştır. Böylece yapılmak istenenler hızla Meclisten geçirilerek emekçilerin tepkileri azaltılmak istenmektedir. İş güvencesine sahip çıkmak için, insanca yaşamak için, mevcut kazanımlarımızı kaybetmemek için bu yasaya karşı çıkmak her emekçinin, her yurttaşın hem görevi hem de onuruna sahip çıkmasının bir gereğidir. Hükümet yandaş konfederasyonlara bakarak meydanı boş bulduğunu sanıyorsa aldanıyor. Hükümetin bu tasarının yasalaşmaması için mücadeleyi yükselteceğimizden asla kuşkusu olmamalıdır! Biz demokrasi güçlerinin bu mücadelenin öncülüğünü ve yürütücülüğünü yapacağımızdan da hiç kimsenin bir kuşkusu olmamalıdır. Emek ve halk karşıtı politikalarda ısrarın adı olan torba yasası geri çekilinceye kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Emekçiler, geleceklerine ipotek koyan bu yasayı kabul etmemektedir. Yasa derhal geri çekilmelidir” dedi.

SLOGAN ATARAK YÜRÜDÜLER

Konuşmanın ardından Zonguldak Demokrasi Platformu Zonguldak İşçi Anıtı’ndan Zonguldak Valiliği önüne yürümek isteyince polis engeline takıldı. Polis grubun yürümesine izin vermeyince grup ve polisler arasında gerginlik oluştu. Daha sonra yürüyüş yapmak isteyen gurup emniyet mensuplarıyla belli bir süre tartıştıktan sonra alınan izinden sonra grup Zonguldak Valiliği önüne kadar slogan atarak yürüyüşü gerçekleştirdi.