8 Kasım Uzun Mehmet'i Anma ve Dünya Kömür Günü nedeniyle bu yıl da Uzun Mehmet'in doğduğu Kestaneci Köyü'ndeki (şimdi mahalle) madenci feneri anıtında tören yapıldı.

Geçtiğimiz yıl yapılan törende, dönemin kaymakamı Osman Ekşi'nin Atatürk Anıtı dışında çelenk koyma töreninin düzenlenemeyeceği emri üzerine, Uzun Mehmet'i anma töreninin programdaki çelenk koyma bölümü iptal edilmişti.

Bu yıl yapılan törenlerde ise, geçtiğimiz yıl iptal edilen çelenk koyma bölümü programa konuldu ve gerçekleştirildi.  Kaymakamlık, Bölge Komutanlığı, Belediye, GMİS, TSO ve MHP adına Uzun Mehmet Anıtına çelenkler konuldu.

Bir önceki yıl ile bu yıl arasında iki farklı uygulama yapılması yine kafalarda soru işareti yarattı.

"UZUN MEHMET ANITINA ÇELENK KONULMADI" başlığıyla geçtiğimiz yıl yayımlanan haberimiz ise şöyle:
Kdz. Ereğli’de Uzun Mehmet’i anmak için düzenlenen törende daha önce açıklanan programda bulunmasına karşın, çelenk koyma töreni iptal edildi. Çelenk koyma töreni için değişik kurumlara ait getirilen çelenkler de törenden birkaç dakika önce alandan kaldırıldı. Konuyla ilgili olarak verilen bilgi de, çelenk koymak ile ilgili yasalar çerçevesinde hareket edildiğini ve Atatürk Anıtı’nın dışında devlet tarafından çelenk koyma töreni düzenlenemeyeceği belirtilerek programın bu bölümünün iptal edildiği belirtildi.