Kdz.Ereğli Ziraat Odası aracılığı ile 79 çiftçiye talep ettikleri makine ve ekipmanlar düzenlenen törenle teslim edildi. Ziraat Odası Başkanı Pulat, makine ve ekipmanlar arasında 20 adet pat pat tabir edilen tarım aracı olduğunu hatırlatarak, “Patpatlar ulaşım aracı olarak köyden köye, köyden beldeye ya da köyden ilçeye bir taşıma aracı olarak kullanmanıza gönlümüz razı olmaz. Bu araçların karayollarında kullanılması yasaktır, üzücü olaylar yaşanmasını istemiyoruz. Bölgemizde son dönemlerde ciddi  anlamda pat pat kazaları yaşanmakta ölümlü ve yaralamalı sonuçlar doğurmaktadır” dedi.

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde makine ve ekipman alımlarının desteklenmesi programı kapsamında geçmiş yıllarda olduğu gibi 2014 yılında da Kdz.Ereğli Ziraat Odası Başkanlığımıza müracaat eden 184 çiftçiden 79 çiftçi talep ettikleri makine ve ekipmanlarını teslim aldı.

 

MALZEMELER TÖRENLE DAĞITILDI

Makine ekipmanlar alacak olan çiftçilere düzenlenen törenle ekipmanları teslim edildi. Ereğli Ziraat Odası Başkanı Adil Pulat, 2014 yılı kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi projesinden %50 makine-ekipman hibe desteklemesine hak kazanan çiftçilere teslimlerin gerçekleştirildiğini belirterek, “20 adet pat pat tabir edilen tarım aracı, 44 adet motorlu tırpan makinesi, 12 adet ilaçlama, 2 adet çayır biçme, 1 adet süt sağım cihazı olmak üzere toplam 79 makine ve ekipman dağıtımı sağlanmıştır. Çiftçilerimize hayırlı uğurlu olsun.

 

PATPAT UYARISI

Şunu bir kez daha özellikle vurgulamak istiyorum ki 20 adet pat pat tabir edilen tarım aracının teslimatını gerçekleştirdik. Patpatlar ulaşım aracı olarak köyden köye, köyden beldeye ya da köyden ilçeye bir taşıma aracı olarak kullanmanıza gönlümüz razı olmaz. Bu araçların karayollarında kullanılması yasaktır, üzücü olaylar yaşanmasını istemiyoruz. Bölgemizde son dönemlerde ciddi  anlamda pat pat kazaları yaşanmakta ölümlü ve yaralamalı sonuçlar doğurmaktadır. Bu araçların karayollarında kullanılması kesinlikle yasaktır. Tarım işlerinde kullanın” dedi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)