Hayırsever Nurdan Oğuz:

"İstedik ki okullarımızda çocuklarımız iyi eğitim alsınlar, başarılı olsunlar, vatanımız ve milletimize faydalı olsunlar. Çünkü bu ülkenin geleceği, yarınlarımız, umudumuz çocuklarımızdır. Mutlu çocuk, iyi vatandaştır anlayışıyla bugünden geleceğe kurduğumuz bu köprülerle ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için çalışıyoruz"

 


Geçtiğmiz şubat ayında eğitim ve öğrenim vermeye başlayan 24 derslikli Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz İlkokulu'nun resmi açılış töreni gerçekleştirildi.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan tören öğrencilerin oluşturduğu halk oyunları ekiplerinin gösterileri devam etti. Okul Müdürü Vedat Açıkalın günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı açılış konuşmasının ardından sahneye Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz çifti davet edildi.

 

"EN BÜYÜK YATIRIMDIR"

Nurdan Oğuz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında yaptırdıkları okulu armağan etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek şunları söyledi: "Eğitime yapılan yatırım en büyük yatırımdır. Bu prensiple 31 yıl önce başlayan eğitim sevdamız hala devam etmektedir. İstedik ki okullarımızda çocuklarımız iyi eğitim alsınlar, başarılı olsunlar, vatanımız ve milletimize faydalı olsunlar. Çünkü bu ülkenin geleceği, yarınlarımız, umudumuz çocuklarımızdır. Mutlu çocuk, iyi vatandaştır anlayışıyla bugünden geleceğe kurduğumuz bu köprülerle ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için çalışıyoruz"



PLAKET VERİLDİ

İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu ve Kaymakam Nazım Madenoğlu da birer konuşma yaparak eğitimin önemine değindi, hayırseverler Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz'a desteklerinden ötürü teşekkür ettiler. Madenoğlu ve Oğuz çiftinin karşılıklı plaket sunarken, ayrıca kurucu Başkanlığını Nurdan Oğuz'un yaptığı Kdz. Ereğli Soroptimist Kulubü'nün okula kütüphane katkısından dolayı Milletvekili Faruk Çaturoğlu tarafından plaket verildi. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından okul gezildi.

 

KATILIM YÜKSEKTİ

Törene Kdz. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Ak Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Ak Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, İlçe Emniyet Müdürü Ferdi Kuyu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç, Okul Müdürü Vedat Açıkalın, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)