** Kilimli'de, beş yıl önce çatıda kaynak yaparken sekiz metre yükseklikten düşerek bitkisel hayata giren 44 yaşındaki Yılmaz Maden 5 yıl hiç tepki vermezken iki aylık torunuyla yaşam buldu.

Kilimli'de yaşayan Yılmaz Maden, 9 Aralık 2005 tarihinde bir arkadaşının çatısını tamir etmek istedi. Çatıya çıkıp kaynak yapan Maden, bir anda dengesini kaybederek sekiz metre yükseklikten beton zemine düştü. Yılmaz Maden, yakınları tarafından Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
Ağır yaralanan Yılmaz Maden'in yoğun bakıma alınarak tedavileri sürdürüldü. Beyin kanaması geçirdiği belirlenen Yılmaz Maden için doktorlar, "72 saati atlatamaz" dedi. 42 gün boyunca yoğun bakımda kalan Yılmaz Maden için "Tıbben yapılacak müdahale kalmadı. Bu milyonda görülen bir olay" denildi.

BEŞ YIL TEPKİ VERMEDİ
Eşini Zonguldak ve Ankara'daki çeşitli hastanelere getirerek tedavi ettirmek isteyen 43 yaşındaki Nurten Maden, eşinin bitkisel hayattan çıkması için çaba sarf etti. Yaklaşık bir sene boyunca eşini hastane hastane dolaştıran Nurten Maden, bu süre zarfında eşinin tedavilere cevap vermediğini belirtti. Eşini ziyarete gelenlerin bile ümitli olmadığını hatırlatan Nurten Maden, eşinin hayata dönmesi için çabasından vazgeçmediğini dile getirdi. Yaklaşık 5 yıl boyunca eşiyle ilgilenen Maden, tezkeresine 6 ay kalan oğlu Tolga ile gelini Tülay'ın 2 ay önce dünyaya getirdiği torunu Beril'i hiçbir tepki göstermeyen eşinin baş ucuna yatırdı.  Eşinin torununu görmesiyle ilk kez hareket ettiğini dile getiren Nurten Maden, şöyle dedi: "Herkes ümitsiz bakıyordu ama ben ümitliydim. Eşimin tepki vereceğine inanıyordum. İki ay önce bir mucize gerçekleşti. Eşim, torunumuzu hissetti. Yanına koyduğumuzda tepki vermeye başladı. Bu bizi çok mutlu etti. Zaman zaman torunumuzu kucağına veriyorum. Onu çok seviyor. Doktorlar artık eşimin fizik tedavi görmesi gerektiğini söyledi. 5 yıl aradan sonra aramıza döndü. Herkes gibi duyuyor, anlıyor, hissediyor, ağlıyor,  gülüyor, el çırpıyor. 'Ben artık varım, ben yaşıyorum, ben buradayım' diyor."

FİZİK TEDAVİSİ ŞART
Eşinin ilk yıllarında tüm imkanlarını tedavilere harcadığını dile getiren Nurten Maden, oğlunun da askerde olması nedeniyle tüm yükün omuzlarında olduğunu söyledi. Tek hedefinin eşini ayağa kaldırmak olduğunu ifade eden Nurten Maden, malulen emekliye ayrılan eşinin maaşıyla bunun zor olduğunu söyledi. Nurten Maden, bunun için yetkililerden destek istedi.