AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, 6. Olağan İl Kongresi'nin 20 Ocak'ta yapılmasının kararlaştırıldığını bildirdi.  Tosun, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, temmuz ayında başlattıkları 6. olağan kongre sürecinin devam ettiğini ifade etti.  Parti genel merkezinin Zonguldak İl Başkanlığı 6. Olağan İl Kongresi'nin 20 Ocak 2018'de yapılmasına karar verdiğini belirten Tosun, şunları kaydetti:  "Kongre sürecinde belde ve ilçe delege seçimlerimiz, belde ve ilçe kongrelerimizi yaptık. Beş ilçemizde mevcut başkanlarımızla yola devam ederken, üç ilçemizde yeni ilçe başkanlarımız göreve geldi.  Gençlik ve kadın kollarımızın da belde kongreleri tamamlanırken, ilçe kongreleri devam etmekte. 20 Ocak 2018'de yapılacak il kongremizle birlik ve beraberlik içerisinde 2019'da yapılacak olan yerel, genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazırlanan kadrolar oluşacaktır."

 

"OLUMLU VE YARARLI PROJELERDE DESTEK VERDİK"

Tosun, AK Parti olarak ayrım gözetmeden halka hizmet oluşturan her türlü yatırımlarına destek verdiklerini ve yardımcı olduklarını dile getirerek, şöyle devam etti:  "Zonguldak belediyemize de olumlu ve yararlı projelerde destek verdik, vermeye de devam edeceğiz. İl kongremizi tamamlamamızın hemen akabinde 2023 vizyonumuz çerçevesinde hedefimiz 2019 Mart ayında yapılacak yerel seçimlere hazırlanmak olacaktır. 20 Ocak 2018'de Başbakanımızın katılımı gerçekleştireceğimiz 6. Olağan İl Kongremizin hem ilmimize hem de ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum."

 

"OYUNU BOZMUŞLARDIR"

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararına da değinen Tosun, şunları ifade etti: "ABD Başkanı Donald Trump'ın açıklaması hem komşularımızda hem de Ortadoğu'da yangının kıvılcımına neden olmuştur. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde İslam İşbirliği Teşkilatının İstanbul'da gerçekleştirdiği olağanüstü liderler zirvesine katılan 40'a yakın ülke lideri Doğu Kudüs'ün Filistin'in başkenti olduğu kararını alarak Filistin ve Ortadoğu üzerinde oynanmak istenen oyunu bozmuşlardır. Mazlumun her daim yanında olma sevdasında olan Cumhurbaşkanımız ve hükümetimiz önderliğinde İslam ülkeleri Türkiye'nin liderliğini kabul etmiş bulunmaktadır."