İşyerleri Kozlu Belediyesi sınırında olan, ancak hemen önünden geçen yolun ise Zonguldak Belediyesi sınırlarına bağlı olan İncivez son durak esnafı, yaklaşık 2 ay önce açılan ve bir türlü kapatılmayan doğalgaz hattından çıkan tozlar nedeniyle iş yapamamaktan şikayetçiler. Bir işyeri sahibi, “Lütfen zabıta gönder Başkan, kahvem çok pis”, “Tozlu çay 30 kuruş” şeklinde döviz asarak tepkisini dile getiriyor.

 

Zonguldak Belediyesi ile Kozlu Belediyesi sınırlarının kesiştiği İncivez Mahallesi son durak esnafları oldukça dertli. İşyerleri Kozlu Belediyesi sınırında olan, ancak hemen önünden geçen yolun ise Zonguldak Belediyesi sınırlarına bağlı olan İncivez son durak esnafı, yaklaşık 2 ay önce açılan ve bir türlü kapatılmayan doğalgaz hattından oluşan toz nedeniyle iş yapamamaktan şikayetçiler. Açılan doğalgaz hattının üzerinin 

betonlanmaması nedeniyle oluşan tozun işyerlerine ve evlerinin içine dolduğunu, her gün yolu sulamaktan su borçlarının arttığını belirten kahvehane sahipleri Nevzat Topçuoğlu ve Turgut Özdemir, çay ocağı sahibi Ahmet Tüfekçi, berber ve lokanta sahibi Hüseyin Kara, börekçi ve bakkal sahibi Güler Koç ile İncivez Camisi lojmanlarında oturan vatandaşlar, Zonguldak Belediyesi ve Kozlu Belediyesi yetkililerine ateş püskürüyorlar. Topçuoğlu Kahvehanesi sahibi Nevzat Topçuoğlu ise, tepkisini işyerinin camlarına astığı dövizlerle dile getiriyor. Topçuoğlu’nun kahvehanesinin camlarındaki dövizlerde; “Lütfen zabıta gönder Başkan, kahvem çok pis”, “Tozlu çay 30 kuruş”, “İncivez halkı, gelin masayı yola koyalım”, “Toplantıdayız, daha sonra gelin Başkanım”, “Soma’daki esnafa kredi verenler, bize de su parası versin”, “Çay tozlu oluyor, paket kırmızı, biber satılık”, “Yolu betonlamadan bayramlaşmaya gelme Başkan”, “Ağlamayın çocuklar, baloncu geliyor” diye yazıyor.

 

“OY VERDİĞİMİZ İNSANLARA BİR TÜRLÜ ULAŞAMIYORUZ”
İncivez son durak esnafı olarak çok büyük mağduriyetleri olduğunu belirten Nevzat Topçuoğlu, “Yaklaşık iki ay önce doğalgaz için kazdılar, kapatmadılar. Tozdan-topraktan müşteriler oturamıyor. Her gün yolu sulamaktan, işyerinin önünü ve içini yıkamaktan, silmekten bıktım. İncivez Mezarlığı’nın önündeki, sağanak yağmurlarda su basan yere şimdi de kanal kazıyorlar. Halbuki, bu bölgede apartmanları bulunan Turgut Hamzaçebi ile Zekeriya Danışmaz, ‘Atık su kanalını bizim yerimizden geçirin’ dediler. Ancak belediye yetkilileri kanalı yoldan doğru uzattılar. Herhalde burası da bir-iki ay sürer. Biz hakikaten çok mağduruz. Kozlu Belediyesi’ne gidiyoruz, ‘Zonguldak’a bağlı’ diyorlar. Zonguldak Belediyesi’ne gidiyoruz, ‘Kozlu’ya bağlı’ diyorlar. Zaten Belediye Başkanları ile de bir türlü görüşemiyoruz. ‘Toplantıda’ diyorlar. Ben kahvehanemi açmayacaktım. Ancak mecburen açıyoruz. Tek tük de olsa müşteri geliyor. Mahalle kahvehanesi burası... Akşam 17.00-18.00’de kapatmak zorunda kalıyoruz. Böyle bir şey olmaz, iki aydır çok büyük mağduriyetimiz var. En azından şurayı betonlasınlar. Veyahut bize, ‘Suyu bize ait, siz devamlı sulayın’ desinler. Bu mağduriyetimizi gidersinler. Kendimiz seçtik bu insanları, kendilerini tanrı zannediyorlar. Oy verdiğimiz insanlara bir türlü ulaşamıyoruz. Ben de pankart yazarak tepkimi bu şekilde dile getirdim. Esnaf ve vatandaşlar olarak örgütleniyoruz. Artık İncivez esnafı ve halkı olarak yolu keseceğiz. Biri ‘AK Partili’ diye yapmıyor, diğeri de ‘CHP’li’ diye yapmıyor. Böyle bir şey olur mu? Biz halkız, biz esnafız… Burası 150 metrelik bir yer. Belediyede görüştüğümüz alt yetkililere, ‘bize çakıl çimento verin, biz kapatalım’ dedik. Yazık, günah. Bu mağduriyetimizi kim giderirse, biz de onun yanında oluruz” dedi.

 

Kahvehane sahibi Turgut Özdemir ise, “Doğalgazcılar kanal açtı, kapatmadı. Toz nedeniyle dükkana gelen, giden yok, boş boş oturuyoruz. ‘Toz kalkmasın’ diye her gün yolu suluyoruz. Su borcumuz 3 bin TL oldu. Belediye her gün suyumuzu kesmeye geliyor. Bu mağduriyetimizi gidersinler” diye konuştu.

 

(Haber Merkezi)