Trabzonlu Kültür ve Yardımlaşma Derneği, geçtiğimiz Cumartesi günü Alaborina Restoran'da gece düzenledi. Geceye; Zonguldak Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, GMİS Yönetim Kurulu üyeleri, şube başkanları, birçok sivil toplum kuruluşunun temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Geçtiğimiz hafta terör saldırısı sonucunda şehit olan güvenlik güçleri için saygı duruşunda bulunulup dua okunmasının ardından bir konuşma yapan Trabzonlu Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ahmet Bayrak, şunları söyledi;

 

SANDALDA KÜREK ÇEKECEK İNSANLAR LAZIM

Öncelikle terör belasından dolayı kaybettiğimiz asker, polis ve sivil şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve ailelerine sabırlar dileriz. Şunu kesin olarak belirtmek de isterim ki, birlik ve beraberliğimizi hiçbir kuvvet bozamayacaktır. Devletimiz güçlüdür. Bu belanın üstesinden geleceğine de inancımız tamdır. Trabzon insanı komşusu ile barışıktır, arkadaşı ile barışıktır. Dostluğuna dosttur. Bir örnek verecek olursak, Türkiye'de geçtiğimiz 23'üncü dönemde TBMM'de Trabzonlu 63 milletvekili seçilmiştir. İlimizde derneğimiz 20 yıllık bir dernek olmasına rağmen bizlerin arzu ettiği seviyeye gelmemiştir. Sandalda kürek çekecek insanlar lazım. Biz insanlar toplu olarak yaşayan varlıklarız. Sosyal ilişkilerin tesisi, dayanışma ve yardımlaşma, hoşgörü farklılıklara tahammül. Ancak bir vakıf veya dernek oluşumuyla tezahür eder diye düşünüyorum. Zonguldak'taki Trabzonlular olarak, üye olunmaktan iftihar duyacağımız dinamik katılımcı ve gönüllülük ilkesi ile bir araya gelerek, sivil toplum kuruluşu olan, bölgesinde hatırı sayılır bir kanaat önderi olduk. Önce Zonguldak'ta yaşayan yaklaşık 35 bin hemşehrimizin sesi olup, sonra da dünya genelinde 6 milyon Trabzonlu ile etkileşim içersinde olan bir etkin hareket olacağız. Trabzonlu her ne düşünceden ve görüşten olursa olsun, hemşehrilerimizle Trabzonlu olma onurunu birlikte yaşayıp, Trabzonluluk kavramını birlikte paylaşacağız. Birlikteliğimizle milli kültürümüzü ve manevi değerlerimize de sahip çıkacağız.

Konuşmaların ardından, genç kemençeci Turgay Altunbaş'ın çaldığı horon havası ile yemeğe katılanlar pistte horon teperken, daha sonra genç sanatçı Nevin Korkmaz, kemençeci Mehmet Tak'ın çaldığı ve söylediği şarkılar ile katılanlara hoşça vakit geçirdi.

Gecenin sonunda Karadeniz'in ünlü sesi Hüseyin Çayan sahneye çıkarak söylediği birbirinden güzel eserler ile geceye damgasını vurdu.