Trabzon Kültür Ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Adına yazılı Bir Açıklama Yapan Başkan  Ahmet Bayrak Bazı Basının Şövenist Bir Yayıncılık Anlayışı İçinde Olduğunu Öne Sürdü.

 

AKP Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır ve danışmanları hakkında çıkan yayınları  “karalama yıpratma ve itibarsızlaştırma politikası” sözleriyle değerlendiren Trabzon Kültür Ve Yardımlaşma Derneği Ahmet Bayrak, birlik, beraberlik ve kardeşliğe vurgu yaptı.

Yerel yayın yapan yazılı ve görsel basının asli görevinin Zonguldak’ın menfaatleri doğrultusunda doğru, dürüst ve tarafsız yayınıyla halkı bilgilendirmek olması gerektiğini, ancak bazı yazılı ve görsel yayın yapan basın kuruluşlarının yaklaşık 1 yıldır yabancı düşmanlığı ve şövenistlik yaptığını, son 2-3 ay içerisinde bu yabancı düşmanlığının hat safhaya çıkardığını kaydeden Bayrak’ın açıklaması şu şekilde:

KENDİ MENFAATLERİNİ DÜŞÜNEN ZONGULDAK DÜŞMANLARI

Zonguldak ilimizde seçilmiş beş Milletvekili bulunmasına rağmen, bilhassa sürekli malum yayın kuruluşları tarafından özellikle, Ak Parti Zonguldak Milletvekili olan ve Ak Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu üyesi Sayın Hüseyin ÖZBAKIR hakkında, ve Zonguldak’a hizmet etmeye çalışan Danışmanlarına yönelik bir karalama yıpratma ve itibarsızlaştırma politikası bazı  kesimler tarafından güdülmektedir.

Bu yabancı şövenist anlayışı, Zonguldak’ta yaşayan ve artık buranın bir parçası haline gelmiş dış illerden gelen tüm insanlarımıza karşı son zamanlarda tavan yapmıştır. Oysaki biz bu bölgede kız alıp, kız vermiş ve Zonguldak’ı seven ve ilerlemesi için çalışan bir neferiz, bölge insanının yaklaşık % 50 si dışardan gelmiştir, bu yapılmak istenen yabancı düşmanlığını şiddetle ve esefle kınıyoruz. Zonguldak’ın bu halde kalmasının sebebi kendi menfaatini düşünüp, Zonguldak’ı umursamayan bu Zonguldak düşmanlarıdır.

Milletvekili Sayın Hüseyin ÖZBAKIR’ ın yapmış olduğu her açıklamada Zonguldak’ta birlik, beraberlik, kardeşlik ruhunu aksettirdiği halde, Zonguldak’ımızın menfaatleri doğrultusunda yapılmış olmasına rağmen çalışmalarını takip ediyor ve destekliyoruz.

ŞURALI BULARI CÜMLESİNİ KABUL ETMİYORUZ

Bizler Trabzonlular Derneği olarak, faaliyet gösteren bir sivil toplum örgütüyüz. Bizler Zonguldak ‘ da yaşayan her şeyimizle Zonguldak ‘ da var olmuş kişiler olarak Zonguldak‘ın çıkarı hak ve menfaatlerinin yanındayız. Bizler asla şuralı buralı cümlesini kabul etmiyoruz. Bizler Sayın Milletvekilimizin savunuculuğunu da yapmıyoruz. Sayın vekilimiz kendi savunmasını yapacak beceri, kabiliyet ve donanıma sahiptir. Ancak bazı basın mensuplarının sürekli olarak Trabzonlu ve Trabzon kökeni olarak sürekli gündemde tutulması sadece sanki Zonguldak ‘da Sayın Vekilimiz gündemde tabi ki  bizlerde Trabzon kökenli olduğumuz için eleştirileri hazmedemiyoruz. ( Sayın Vekilimizin henüz süresi bir yıl oldu) Çalışmalarını bizlerde takip ediyoruz. Verilen sözlerin takipçisiyiz. Zamanı geldiğinde yapılan ve yapılmayanları eleştirmek bizimde görevimiz olacaktır. Ancak Zonguldak’ımızda iktidar partimizin iki Milletvekili daha bulunmaktadır. Eleştiriler hepsine yönelik olursa daha iyi olacağını düşünüyoruz. Dernek olarak görevlerimizin bilinci içinde olduğunu beyan ederiz. Beş Nisan-2016 Tarihinde Ankara ‘da iki bakanımız 17 Trabzon kökenli Milletvekilinin katıldığı yemekte sadece Zonguldak sorunlarının konuşulduğu Trabzon ‘un ismi bile geçmediği yemekte sizce bu örnek yeterli değil mi ?

ELELE VEREREK ÇALIŞMAMIZ GEREKMEKTEDİR

Bu tip karalama kampanyaları Zonguldak ‘ımıza hiçbir şey kazandırmayacağı gibi toplumu kutuplaştırmak, ayrıştırmak ve ötekileştirmekten başka hiçbir şeye yaramayacaktır. Ancak bazı çıkar grupları bundan nemalanmak istemektedirler. Buna biz STK ‘ lar olarak asla izin vermeyeceğiz.

Zonguldak‘ımızın hak etmiş olduğu yere gelebilmesi için tüm basın ve sivil toplum kuruluşlarının birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde hiç kimseyi ötekileştirmeden , oralı buralı ayrımı yapmadan, Zonguldak‘ımızın menfaati  için el ele vererek çalışmamız gerekmektedir.

Sonuç olarak bir olup, beraber olup, kardeş olursak Zonguldak‘ımız kazanacaktır. Bu tip ayrıştıran, bölmeye çalışan, insanları birbirine düşüren, yazılı ve görsel basına tüm Zonguldak olarak geren cevap kesintisiz ve katkısız olarak verilecektir.