Zonguldak'ta bulunan Trabzon Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından 100. Yıl Milli Egemenlik Atatürk Orman Piknik Alanı'nda 19. Yayla Şenliği düzenlendi.
Şenliğe; Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır ve çok sayıda Trabzonlu katıldı. Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, etkinliği düzenleyen dernek yönetimine teşekkür etti.
Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta da, böyle bir organizasyonu düzenleyen Dernek Başkanı Ahmet Bayrak ve yönetimine teşekkür ederek, bu tür organizasyonları sürekli yapılmasını temenni etti.
Şenlikte; Karadeniz müziğinin tanımış sanatçıları, Sabahattin Yanık, Nemci Öksüz, Sinan Aktaş, Ali Kemal Aktaş, Necati Selvitop, Mehmet Tak, Hüseyin Cayan, Nevin Korkmaz sahne aldı.
 Ayrıca Karadeniz yöresine ait folklor gösterilerinin de yapıldığı yayla şenliğinde, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır da horon tepki. 
Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mu-hammet Balta, şenliğe gelen vatandaşlarla yakından ilgilenirken, fotoğraf çektirdi.