İlçe merkezinde yaşanan trafik kargaşasının önüne geçmek için özveri ile çalışan trafik ekiplerinin, halk otobüslerinin keyfi uygulamalarına son vermesi bekleniyor.

Kdz.Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri rutin denetimlerini sürdürüyor. Çarşı merkezinde yaşanan trafik yoğunluğunun önüne geçebilmek için seyyar ekipte görevlendirilirken sürücülerin büyük bir çoğunluğunun kurallara riayet etmediği yapılan uyarılara rağmen de duyarsızlıklara devam ettiği gözlendi. Halk dilinde ölüm yolu olarak bilinen Yeşiltepe-Kepez karayolunda belirli aralıklarla radarlı hız kontrolü gerçekleştiren ve aşırı süratli araçlara cezai işlem uygulayan ekipler sürücülerin aşırı hızdan mutlaka ama mutlaka kaçınmalarını, emniyet kemerlerini de takmalarını istedi.

BU ÇİLEYİ DE BİTİRİN
Öte yandan Kdz.Ereğli çarşı merkezinden İstanbul yol ayrımı güzergahına kadar özel halk otobüslerinin keyfi hareketleri diğer sürücülere saç baş yolduruyor.
Defalarca gündeme getirilmesine rağmen bu keyfi uygulamaların önüne geçilemezken, halk otobüsü şoförlerinin bu yol güzergahında milim milim ilerlemesine diğer sürücüler veryansın ediyor. Onlarca can taşıyan trafiği istediği gibi yönlendiren bazı halk otobüsü şoförlerine çeki düzen verilmesi istenirken konu ile Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay'ın da bizzat ilgilenmesi bekleniyor. Gazetemiz muhabirine konu ile ilgili şikayetlerini anlatan sürücüler, Ayıptır, günahtır, yazıktır. Diyecek çok şey var ama bu kadar da olmaz.

MEYDAN OKUYORLAR!..
Bu Meydanbaşı yokuşunu bir halk otobüsü çıkarken arkasında oluşturduğu kuyruğu gören var mı? İstanbul yol ayrımına kadar istedikleri yerde yolcu almaları zırt zırt kornaya basmaları, elleri camlarda diğer sürücülere meydan okumaları, dağ başında mı yaşıyoruz? Bu sürücülere cezai işlem uygulanıyorsa bir daha bunu yapmazlar eğer 4-5 kere cezai işlem uygulanıyorsa ve bu kişiler yine bu suçu işlemeye devam ediyorsa alın ehliyeti gönderin psikoloğa, can taşıyorlar bunlar. Kdz.Ereğli bazı halk otobüsleri şoförlerinin keyfine göre belirlediği trafik akışına teslim olmamalı dediler.

YÖNETİME ÇAĞRI
Görev yaptığı süre içerisinde toplum ile bütünleşmeye çalışan Kdz.Ereğli Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi Yönetiminin de bu konuda duyarsızlık gösteren sürücüleri uyarması bekleniyor.