Ereğli-Alaplı yolu Mervealtı mevkiinde meydana gelen kazada 3 kardeş hayatını kaybetti.

Hasan Altay (33) yönetimindeki 67 SK 006 plakalı otomobil Ereğli’den Alaplı istikametine giden Hasan Karakuş (50) idaresindeki 34 GRT 30 plakalı minibüs ile çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle, Hasan Altay yönetimindeki otomobil yol kenarında bulunan çalılıklara uçtu. Kazayı gören diğer sürücüler polise ve jandarmaya haber verdi. Olay yerine gelen polis ve jandarma ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken Hasan Karakuş olay yerine gelen ambulansla Anadolu Hastanesi’ne kaldırıldı. Otomobilde bulunan Hasan Altay ve kardeşleri Ertan Altay (27) ile Hüseyin Altay (30) öldüğü anlaşıldı.

İtfaiye ekipleri otomobilde sıkışarak ölen kardeşleri kurtarma çalışmalarına başlarken, Ertan ve Hasan Altay’ın cesetleri otomobilden çıkarılarak ambulansa konuldu. İtfaiye ekipleri yapılan çalışmalar sonrası Hüseyin Altay’ın cesedi bir saat sonra çıkarabildi. Otomobilden çıkarılan üç kardeşin cesedi ambulanslarla Ereğli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Minibüs sürücüsü Hasan Karakuş’un hastanede yapılan muayenesinin ardından müşahede altına alındığı öğrenilirken, kaza sonrası hurdaya dönen araçlar çekiciyle kaldırılarak kamyon garajına götürüldü.