Ereğli Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifinde Kent Kart satış bürosunun oluşturulduğunu belirten Kooperatif Başkanı Murat Akyüz, kent kart satışlarının başladığını vatandaşların da satışlara ilgi gösterdiğini söyledi.

Halk otobüs şoförleri dışında yol güzergahlarını kullanan diğer araç sürücüleri ise yeni uygulamanın özellikle Meydanbaşı, Erdemir Caddesi, Devrek yol ayrımı güzergahında halk otobüslerinin yarattığı uzun konvoyların önüne geçip geçemeyeceğini ise merak ediyor.

Kent Kart sisteminin uygulamaya geçmesi ile yolcu taşımacılığında yeni bir dönemin açılacağını belirten Akyüz gazetecilere yaptığı açıklamasında ,Kart başvuruları için gerekli bilgiler kooperatifimizden detaylı olarak  alınabilir. Vatandaşlarımızın kent kart alabilmeleri için neler yapması gerektiğini de gerek araçlara asılan duyuru yazıları ile gerekse kent kart satış yerlerinde bilgiler veriyoruz. Vatandaşlarımız satış büromuza gelerek kartlarını alarak dolum işlemini de buradan gerçekleştirebileceklerdir dedi.

Akyüz satış bürosunda ayrıca araçlar için kurulan takip sisteminin de kayıt altına alınacağını ve tüm araçların konumu ile ilgili anında bilgi sahibi olabileceklerini de belirterek yeni uygulamanın 18 Mart 2013 tarihi itibariyle başlatılmasının hedeflendiğini söyledi.

 

Kooperatifin Bilgi İşlem Sorumlusu Onur Temelli iki tür kart bulunduğunu bu kartlardan birini sivil vatandaşların diğerini ise öğrenci, engelli ve gazilerin kullanacağını açıkladı.

BİTSİN BU ÇİLE ARTIK!..

Öte yandan Ereğli çarşı merkezi ile Erdemir Caddesi ve Devrek Yol ayrımı kavşağına kadar olan güzergahı canları istedikleri gibi kullanan istedikleri yerde yolcu indirip bindiren ve trafiği adeta kilitleyen bazı halk otobüsü şoförlerinin bu sorumsuz davranışının yeni uygulama ile ortadan kalkıp kalkmayacağı ise vatandaşlar tarafından da merakla bekleniyor. Bilindiği gibi özellikle Meydanbaşı yokuşunda araçların 05-10 kilometre hız ile seyir etmeleri trafik konvoyuna neden oluyor bazı araç sürücüleri ile halk otobüsleri şoförleri arasında da zaman zaman kavga noktasına getiren olaylar yaşanıyordu.