Karayolu Trafik Güvenliği Haftası dolayısıyla Zonguldak’ta tören düzenlendi. Valilik önündeki törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.
İl Emniyet Müdür Yardımcısı Bülent Türüt, törende yaptığı konuşmada, trafik kazalarında ölüm ve yaralanmaların birinci sebebinin aşırı hız ve emniyet kemeri kullanım alışkanlığının olmaması olduğunu söyledi.
Ölümlü ve yaralamalı kazaların birçoğunda emniyet kemerinin kullanılmadığının dile getiren Türüt, şunları kaydetti: "İlimizde emniyet kemerinin kullanım alışkanlığının kazandırılması ve aşırı hızla mücadele edilmesi için çalışmalarımız yoğun bir şekilde başlamış ve devam ettirilmektedir. Emniyet kemeri kullanım alışkanlığının kazandırılması trafik kazalarındaki ölüm ve yaralanma oranını yüzde 45'e kadar azalttığı da bilimsel araştırmalar neticesinde tespit edilmiştir. Ülkemizde trafik güvenliği alanında yapılan çalışmalarımızın nihai amacı trafik kazası olgusunun toplumun gündeminden çıkarılmasını sağlamaktır. Herkese kazasız günler dilerim." Daha sonra İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri Gazipaşa Caddesi'nde ekip otolarıyla kortej geçişi düzenledi.