Zonguldak'ta meydana gelen kazada arkadaşları kamyonun altında kalırken bir tek kendisi sağ kurtulan Rafet Uzun, korku dolu anları anlattı. Uzun, yaptığı açıklamada, tren raylarındaki taşları toplamak isterken kamyonun üzerlerine geldiğini söyledi.
Zonguldak'ta meydana gelen kazada alkollü olduğu söylenilen bir kamyon sürücüsü, tren raylarındaki taşları toplamak isteyen üç arkadaşı altına almıştı. Gözü önünde arkadaşlarının kamyonun altına girdiğini görünce şoka giren Rafet Uzun, korku dolu anları anlattı. Kamyonun biçtiği arkadaşlarından birinin bacağının koptuğunu gören Uzun, olay sırasında bilincini kaybettiğini söyledi. Kamyonun arkadaşlarını biçmeden önce bir arkadaşının aracının bozulması nedeniyle olay yerine geldiğini söyleyen Uzun, "Geçen
gece Kozlu beldesi esnafından birinin oğlu, Uğur Mumcu Kavşağı'nda kaza yapmış. Sabaha karşı olan kazada Feyyaz, bankete vurarak durabilmiş. O sıra ben de kaza haberini alınca Soğuksu Polis Merkezi'nde olduklarını öğrendim. Hemen karakola onların yanına gittim. Sonra çekiciye haber verdim" dedi.
Olay yerine gittiklerinde çekicinin geldiğini anlatan Rafet Uzun, şunları söyledi: "Kaza yapan aracı çekiciye bindirdik. Çekici aracı aldıktan sonra gitti. Biz banketten yolun karşısındaki tren raylarının üzerine düşen taşları almak istedik. Trenin raydan çıkmaması için o taşları almaya gittik. Dört arkadaş tren raylarının üzerindeki taşları alıp başka yere atacaktık. O ara çok süratli şekilde Kozlu istikametinden aracın geldiğini gördüm. O sıra biz panikledik. Ben kendimi sağ tarafa atmaya kalktım o ara
ben kurtuldum ama kamyon arkadaşlarımı altına aldı. Ben o ara bir panik yaşadım. Şuurumu falan kaybettim hâla şoktayım. O yana bu yana koşuştum. Can havliyle 155'i aradım. Polis arkadaşlar hemen olay yerine intikal etti. Karakola doğru koşmaya başladım sonra da çekici arkadaş çağırdı. Arkadaşlarımın yanına geldim. Şok yaşadım. Kamyon şoförünün bile kim olduğunu görmedim. Bir arkadaşın ayağının koptuğunu gördüm diğerlerini o kadar fark edemedim. Panikledim, ne olduğunu anlayamadım."
Bu arada bir balık restoranında balık yerken yakalanan kamyon sürücüsü Ecevit Ş. adli makamlara sevk edildi.