Zonguldak’ta başlatılan atık su ve kanalizasyon çalışmaları, kentteki trafiği vurdu.
İspanya’dan alınan kredi ile Zonguldak Belediyesi tarafından başlatılan atık su ve kanalizasyon yenileme çalışmaları, kentteki trafik sorunu hat safhaya ulaştırdı. Atık sular, Zonguldak-Kozlu sahil yolundaki Zonguldak Şehirlerarası Otobüs Terminali ile Kargo Alanı arasında döşenilmesi planlanan kanalizasyon sistemi ile atık sular, kargo alanındaki oluşturulan terfi havuzuna taşınması planlanıyor. Atık suların, terfi havuzundan ise Eski çöp döküm alanı yakınlarında oluşturulan atık su arıtma havuzuna taşınacağı belirtildi.
Yürütülen çalışmalar nedeniyle sahil yolunda karşılıklı şeritlerden sağlanan araç trafiği zaman zaman tek şeritten veriliyor. Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi ekiplerinin de güvenlik tedbirleri alırken, yolun tek şeride indiği bölgelerde ise uzun araç kuyrukları oluşuyor.
Kent merkezinde zaten trafik sorununu olduğunu belirten sürücüler ise çalışmaların trafiğin az olduğu saatlerde yapılmasını istedi. Sürücüler, “Kentte zaten bir trafik keşmekeşi var. Yetmiyormuş gibi en önemli güzergahlardan olan Kozlu sahil yolunda çalışma başlatılmış. 200-300 metrelik yolu 30-45 dakikada alır olduk.
Bu çalışmalar yapılsın ama mesai giriş ve çıkış saatlerinin dışında veya trafik yoğunluğunun en az olduğu saatlerde yapılsın. Kimse mağdur edilmesin” diye tepki gösterdi.