Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü ile Sürücü Eğitimcileri Konfederasyonu arasında yapılan protokol kapsamında Kdz. Ereğli’de okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine trafik eğitimi verilmeye başlandı.





Kdz. Ereğli'de okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine trafik eğitimi verildi. Nimet İlkokulu toplantı salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Kdz.Ereğli İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ünsal Demir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Büro Amiri Yunus Emre Özdemir, daire müdürleri öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından başlayan programda konuşan Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü ile Sürücü Eğitimleri Konfederasyonu (TÜSEKON) işbirliğinde hazırlanan protokol gereği ilk eğitimlerine Nimet İlkokulunda başladıklarını söyledi.





Öğrencilere küçük yaşta trafik kurallarının öğretilmesi halinde kazaların büyük oranda önlenmesinin mümkün olacağını ifade eden Korkmaz, "Bu sebeple, okul öncesi ve ilkokul çağındaki öğrencilere trafik bilincinin kazandırılması gerekmektedir, erken yaşlarda başlayan eğitimin ilerleyen yaşlarda verilecek eğitimden daha etkili ve kalıcı olduğu gerçektir. Trafik eğitimi ile yetişen okul öncesi ve ilkokul öğrencileri hem aile bireyleri üzerinde trafik bilincinin yerleşmesi hem de toplamda trafik kültürünün oluşturulmasına katkı sağlayacaktır" dedi.

Konuşmanın ardından ilçede faaliyet gösteren sürücü kursu öğretmenleri tarafından öğrencilere slayt eşliğinde trafik kuralları anlatıldı.

 



(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)