Kdz. Ereğli Aydınlar köyü ilköğretim okulunda öğrenim gören öğrencilerin yaşadığı yol sorunu velileri harekete geçirdi. Araçların hızlı gitmesi nedeniyle kazaların yaşandığını kaydeden veliler, yol ile ilgili çözüm bulunmasını istedi.

Ereğli'ye bağlı Aydınlar köyünde yaşayan öğrenci velileri, çocuklarının yaşadığı sorunları dile getirmek için toplandı. Her sabah ve her öğlen çocuklarını almak için okula giden anneler, her okula gidiş gelişte büyük korku yaşadıklarını söyledi. İkili eğitim veren Aydınlar İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören 65 öğrenci velisi, yolun karşısına geçerken her an kazaya maruz kalabileceklerini belirterek, yetkililerin bu konuya çözüm bulmasını istedi.
Geçmiş yıllarda Karayolları tarafından yerleştirilen 'Okul çıkışı, yavaş gidiniz' tabelasının yol yapım çalışması nedeniyle kaldırıldığını ve bir daha da yerine konmadığını kaydeden veliler, köy muhtarının kendi imkanları ile astığı tabelanın da küçük olması sebebiyle sürücüler tarafından görülmediğini söyledi.
Öğrenci velilerinden Ayfer Yılmaz sıkıntılarını anlatırken çocukları için endişelendiğini kaydetti. Yılmaz, Özellikle sabah saatlerinde öğrenci ve işçi servislerinin aşırı hızlı gitmesinden dolayı sürekli olarak sıkıntı yaşıyoruz. Yolun dar olması ve karşıdan karşıya geçerken hızlı gelen araçların altında kalan öğrenci ve veliler oldu. Burada biz kendimizden çok çocuklarımız için endişe ediyoruz. Yetkililerimizi bu konuda bizlere yardımcı olmaya davet ediyoruz. dedi.

"BENİM ÇOCUĞUMUN BAŞINA GELEN BAŞKASININ BAŞINA GELMESİN"
Velilerden Gülhan Sönmez ise kendi çocuğuna araba çarptığını ve aylarca alçılar içinde yaşadığını söyledi. Sönmez, şunları ifade etti: Okul girişinde oğlum Ayhan Sönmez'e (12) minibüsten indirir indirmez Subaşı tarafından gelen otomobil çarptı. Çocuğuma çarpan otomobil köprünün çıkışında ancak durabildi. Oğlum aylarca alçı içinde kaldı. Buradan hızlı geçen araçlar sürekli olarak kazaya davetiye çıkarıyor. Bu olayların engellenmesini ve çocuklarımızı gönül rahatlığıyla okula gönderebilmek istiyoruz.