KESK'e bağlı Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) İl Temsilciliği Yönetimi, Zonguldak Tren Garı'nda bir basın açıklaması yaparak TCDD Genel Müdürlüğü'nü eleştirdi.
BTS İl Temsilcisi Engin Kök, Zonguldak-Ankara tren seferlerinde keyfi olarak yapılan tarife değişimlerinin düzeltilmesini isteyen açıklamasında, şu görüşlere yer verdi:

"BEN YAPTIM OLDU, DENEMEZ"
"Zonguldak bölgesi halkımızın yıllardır seyahat ederek alıştığı Salı-Perşembe ve Pazar günleri akşam 21.45'te hareket eden 21817 no'lu Zonguldak-Ankara Karaelmas yolcu trenimiz, maalesef biz demiryolu emekçilerine, sivil toplum örgütlerine trenden faydalanan bölge halkına, işçisine, memuruna, öğrencisine, hastasına sorulmadan, 'yolcusu yok, zarar ediyor' gerekçesiyle TCDD Genel Müdürlüğü'nce 27 Mayıs 2009 tarihinden itibaren 'ben yaptım oldu' mantığı ile tek taraflı olarak akşamdan gündüze alındı. Daha önceleri Ankara'ya akşam gidip sabah geldiğimiz Karaelmas yolcu trenimiz, gündüze alındığı tarihten itibaren, her gün bir-iki Ankara yolcusu, toplam 10 civarında yolcu ile adeta boş gidiyor. Boş gittiği gibi, Ankara'dan da boş dönüyor. Daha önceleri daha iyi şartlarda hemen hemen dolu giden trenimizin boş gidip-gelmesi biz demiryolu emekçilerinin ve halkımızın yüreğini incitiyor. Gönül isterdi ki, trenimiz yeni tarifesi ile dopdolu ve ekonomik çalışsın. Ama maalesef tüm uyarılarımıza rağmen Karaelmas trenimiz akşamdan gündüze alınarak kaderiyle baş başa bırakıldı. Halkımız da mağdur edildi."

"YOLCULAR MAĞDUR OLMASIN"
"Buradan TCDD yetkililerine sesleniyoruz: 10 Ocak 2005 tarihinde Zonguldak-Gökçebey akşam gidiş-geliş çalışan iki yolcu trenimiz aynı gerekçelerle seferden kaldırılmıştı. Ulaşımı büyük oranda trene bağlı olan bölgemizin o tarihten beri mağduriyeti sürerken, Karaelmas trenin de bu şekilde verimsiz ve uygunsuz saate alınması bölge halkının hiçbir işine yaramıyor. Trenimiz daha fazla zarar etmeden yeniden akşama alınmalı. Akşam saat 23.00'da çıkıp sabah 08.20'de Zonguldak'a gelmesi halinde dönüşünde Gökçebey, Çaycuma, Saltukova ve Filyos'tan binerek işe, okula ve hastaneye giderek halkımızın büyük oranda işlerine yarayacak ve daha randımanlı olacak. Yemekli, kuşetli ve daha konforlu, TV'li daha temiz ve daha hızlı olma altyapısı iyileştirilmeli. Ayrıca akşam 18.00'dan sonra Zonguldak'tan Gökçebey yönüne trenle hiçbir şekilde ulaşımımız yok. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'ne, dershaneye gidip-gelen öğrencilerimiz en son 17.50'de kalkan treni kaçırmaları halinde mahsur kalıyor. Onun için 16.58'de Zonguldak'tan kalkan yolcu treninin 19.30'a alınması ve Karabük'e kadar devam etmesi gerekiyor. Yaz mevsimi, turizm ve deniz sezonu olması, gündüzün uzun olması nedeniyle Filyos'a dışarıdan denize gidip-gelen halkımız ve yolcularımız için gündüz ve akşam saatlerinde yeterli tren çalıştırılsın."