Trenin sürüklediği otomobilden sağ çıktı. Zonguldak istikametinden Karabük istikametine giden tren, karayolu çalışması için bariyerin söküldüğü hemzemin geçitte bir otomobile çarptı. Trenin 20 metre sürüklediği 67 ZP 384 plakalı otomobilin içinden sürücü Hayati Keçeci sağ çıktı.

Trenden inen yolcular tarafından aracın içinden yaralı kurtarılan sürücü Hayati Keçeci, demir yolunun yan tarafına yatırıldı. Trende bulunan bir kadın sağlıkçı tarafından ilk müdahalesi yapıldı. Daha sonra jandarma ekipleri geldi. 112 Acil servis gelinceye kadar yaralıyı olduğu yerde bekleyerek kaldırmayan sağlıkçı, 112 Acil Servisin gelmesini bekledi. 112 Acil ambulansı 40 dakika sonra kaza mahalline geldi. Yerde yatan yaralıya acil servis ekipleri tarafından müdahale edildi. Yaralının boynuna kask geçirildi. Yaralı ambulansla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi acil servisine kaldırıldı.


Tren bir saatlik beklemeden sonra vatandaşların yardımıyla demir yolunda olan otomobilin yan tarafa kaydırılmasıyla hareket edebildi. Olayı gören bir vatandaş, "Sahil yolundan geliyordum önümüzde bir araba duruyordu. Bariyerler kapalıydı, kırmızı lamba yanıyordu. Trenin 20 metre yaklaşmasına varken bir anda bu araba tren yoluna geldi ve buradaki arabaları görünce tahminime göre geçemedi, arabayı istop ettirdi. O an tren vurdu. Trenin yapacağı bir şey yoktu" dedi.