Türk Sanat Müziği Konserine, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık eşi Neriman Posbıyık, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Doğan Bozkurt, Belediye Meclis Üyeleri ile vatandaşlar katıldı.
Şef Orçun Çalkap nezaretinde iki bölüm halinde Türk Sanat Müziği'nin eşsiz eserlerini seslendiren koro konser sonunda izleyenler tarafından ayakta alkışlandı.
Başkan Posbıyık, konser sonunda Şef Orçun Çalkap'a çiçek vererek kutlarken şunları söyledi: Belediye Türk Sanat Müziği Topluluğumuz üyeleri büyük bir özveri ile bu konserleri gerçekleştiriyorlar. Kendilerini kutluyorum; yine muhteşem bir konser düzenlediler.
Belediye olarak geçtğimiz haftalarda sinemalarda gösterilen 'Dersimiz Atatürk' filmini ilçemiz merkez ve köylerindeki öğrencilerimize izletme imkanı sağlamıştık. Daha sonra filmi izleyen köy okullarından çocuklarımızın beni ziyarete geldi. Ziyarete gelen çocuklarımızın yüzde 40 -50 si ilk kez deniz gördüklerini ve ilk kez sinemaya gittiklerini söylediler. Bu sözler karşısında benim içim burkuldu. Biz önümüzdeki dönemde seyyar bir platform hazırlayarak belde ve köylerimizde bu filmi 7 den 77'ye köy halkına izleteceğiz.
Ayrıca; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında  Ukrayna, Gürcistan ve Bulgaristan'dan getirtiğimiz çocuk folklor ekiplerini belde ve köylerimize göndermiştik. Vatandaşlarımız bu konudan çok memnun kalmıştı. Köylerimiz ve beldelerimiz bu tür etkinliklere hasret. Şimdi de Türk Sanat Müziği Topluluğumuzla, Ormanlı'da Güneşli'de Kaptaş'ta ve diğer köylerimizde konser vermek  istiyoruz. Bu konuda önümüzdeki günlerde çalışma yapacağız" dedi.