Zonguldak TSO  Başkanı  DEMİR :” Kapasite ve yeterlilik artacak , profesyonellik ön plana çıkacak “

 

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından, ülkemiz genelindeki 365 Oda ve Borsa arasından uygun niteliklere sahip olan kurumlara yönelik gerçekleştirilen Akreditasyon çalışması kapsamına alındı.

 

Konu hakkında açıklama yapan Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu  Başkanı M. Salih Demir  şöyle dedi:

 

“Akreditasyon, kaliteli hizmetlere yerel erişim imkânı sağlayarak ve iş dünyasında bir model vazifesi görerek ağın büyümesine ve gelişmesine destek olacaktır. Standart ayrıca TOBB'un Türkiye'nin tamamını kapsamına alarak iş dünyasının gelişme ve büyümesine yardımcı olma noktasında;  yerel, bölgesel ve ulusal düzeyde en yüksek kalitede temsil, hizmet ve destek sağlayarak etkin bir oda/borsalar ağı oluşturmaya yönelik uzun vadeli vizyonuna da katkı sağlayacaktır.

 

Ekonomik büyümede ve iş dünyasının desteklenmesinde önemi giderek artan bir rol oynadıklarından, Odalar ve borsaların kapasite, yeterlilik ve profesyonelliklerini ortaya koymaları ancak Akreditasyon Standardını başarılı biçimde uygulamalarıyla mümkün olacaktır.

 

Ticaret ve Sanayi Odaları gibi mesleki sivil toplum örgütlerinden en önemlisi konumundaki kurumlar arasında yeterli altyapı ve hizmet kalitesini sağlayan toplam 75 Oda/Borsa Kasım 2010 dönemin akreditasyon için başvurmuş, yapılan değerlendirme sonucunda aralarında Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odasının da bulunduğu 17 Oda/Borsa Akreditasyon Sürecine dahil edilmeye uygun bulunmuştur.

 

Bu itibarla, TOBB tarafından 24-26 Kasım 2010 tarihlerinde Salihli’de düzenlenen Akreditasyon Eğitim sürecine ZTSO Genel Sekreterimiz Renda OKAY ile Oda Akreditasyon Sorumlumuz Özgür Opsar katılarak gerekli bilgileri sağladılar, akreditasyon yolunda hızla ve emin adımlarla yürüyoruz.

 

1919 yılından bu yana Batı Karadeniz Bölgesinin ekonomik, sosyal ve kültürel hayatına yön veren Odamızın akredite edilmesine çok önem veriyoruz. Biliyoruz ki bu süreç üyelerimize ve kamuoyuna sağlanan bundan sonraki hizmetlerimizin verimliliğini de artıracaktır.”