Kdz. Ereğli TSO’nun aidat borcu olmayan üyelerine bile, ilk taksidi Haziran 2009 olan aidatları için “borç ihbarnamesi” yollaması şaşkınlıkla karşılandı.

TSO’nun borcunu gününde ödeyen üyelerini taciz eden bu uygulaması ile yarattığı rahatsızlığın hesabının sorulması ve bu posta paralarının da zimmet çıkarılması bekleniyor.

 

Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası, borçlu üyelerini faizlerden kurtaran yasal düzenleme gereği “borcunuzu ödeyin” ihbarnamesi gönderirken, borçsuz üyelerini taciz etti.

TSO’nun sadece borçlu üyelerine göndermesi gereken “borç ihbarnamesi”ni borçsuz üyelerine de Haziran 2009 tarihinde ilk taksitini ödemekle  yükümlü olduğu rakamı yazarak göndermesi üzüntü yarattı.

PTT memurlarından “borç ihbarnamesi” yazılı belgeyi alan TSO’nun borçsuz üyeleri “acaba unuttuğumuz bir aidat mı var?” endişesi için-de gönderilen uyarıyı aldıklarında, 2009 yılı aidatı için uyarı gönderildiğini ve ilk taksitin de 30 Haziran 2009 tarihini okuduklarında şaşkınlık geçiriyorlar.

Bazı üyeler TSO’yu arayarak “benim borcum yok kardeşim neden bana borç ihbarnamesi gönderiyorsunuz?” sözleriyle tepkisini dile getirirken, “olay normal bir formalite” yanıtını alıyorlar. TSO’nun kasasından üye aidatlarından ödenen posta pullarıyla borçsuz üyelere de “borç ihbarnamesi” gönderilerek yaratılan taciz olayının soruşturulması ve bu posta ücretlerinin de zimmet çıkarılmasını isteyen TSO üyeleri, “TSO’da bir şeyler değişmeli ve tüm hesaplar da açığa çıkmalı” görüşünü eski tas eski hamam anlayışının sona ermesi dileğiyle dile getiriyorlar.