Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkan Adayı Murat Yılmaz 2 Nisan Pazartesi günü yapılacak olan TSO organ seçimleri öncesinde esnaf ziyaretlerini sürdürüyor.

Esnafların yakın ilgisiyle karşılaşan Yılmaz, 8 senedir bu arkadaşlarımız görevdedir. OSB ile yatıyorlar, kalkıyorlar başka bir işleri yok. Önemli olan noktayı koymaktır. O noktayı da bu ekip kuracaklarını söyledi.

Alaplı kendi gücüyle büyüyebilecek bir İlçe olduğunu belirten Yılmaz,  "OSB konusunda çok problemli işlerimiz var. OSB ile ilgi çok müjdeler veriyorlar. Bu konuda sıkıntılar var. Taktirleri üyelerimize bırakıyoruz. Seçim öncesi Alaplı TSO Başkanı Recep Ocak Ereğli Tat Metal’in Alaplı OSB'de yatırım sözü vermiş. Bu zamana kadar Akın Tatoğlu, Alaplı OSB ve ıslah OSB'de yatırım yapmamıştır. Biz yatırım yapacağını inanmıyoruz. Biz Alaplı iş adamlarının Alaplı OSB'de yatırım yapacak kapasitede ve güçte olduklarına inanıyoruz. Bizler Alaplı OSB'de Ereğli'de olmayıp Karabük'te olan demir çelik, haddane, inşaat demiri ile ilgi aylık 5 bin ton kapasiteli bir üretim tesisi kuracağız. Kendi ortaklarımızla kuracağız. Karabük'te Esen Ticaret bize sözünü vermiştir. 20 dönüm arazi üzerine bu tesisi Alaplı'ya kazandıracağız. Bizim kökümüz kamyoncu esnafından gelmektedir. Kamyoncu esnafının kışlada zorluk çektiğini biliyoruz. Kamyoncu esnafımız bir yere bağımlı kalmayacak. Nakliyeci sorunu işini bitireceğiz. Bu fabrikalar sayesinde kamyoncu esnafını iş sorunu kökten çözeceğiz. Alaplı değerlerini dışarıyla kaçırdığımız zaman biz dışarıdan yatırımcı alamayız. Alaplı 5 kişiden 10 kişiden ibaret değildir. Alaplı bütün köyleriyle mevcut dışarıdaki iş adamlarıyla bir bütündür."

 

İŞTE O PROJELER:

- Kosgeb ile odamız arasında yapılacak diyaloglar sonucu üyelerimizin girişimcilik projelerine eğitim çalışmalarına her türlü destek verilerek yapacakları iş geliştirme projeleri desteklenecektir.

-İlçemize müteşebbislerin gelmesi ve bağlı bulundukları kurumları burada hayata geçirmeleri için onlarla diyoloğa girip OSB yönetimi olarak en maksimum seviyede kullanacağız.

-TSO binamızda üyelerimizin daha rahat daha konforlu bir ortamda görüş alışverişlerini sağlamalarını ve sosyal etkinliklerini yapabilmeleri amacıyla Sosyal Tesis yaparak nezih bir ortam oluşturacağız.

-Üyelerimiz İhracaat maksatlı yurtdışı ve yurtiçi fuarlara katılım sağlanırken yanında tercüman hizmeti sağlanacak.

- Odamız bünyesinde oluşturulacak e-ticaret ve e-ihracat altyapısıyla oda üyelerinin ürünlerini tüm dünya pazarına sunulacak.

-Bir çok kurum ve kuruluşlarla “Hastane, Market ve Eğitim Kurumları” odamız üyelerine ayrıcalıklı indirim oranları sağlanacak.

-Banka ve Finans kuruluşlarıyla sürekli ilişki halinde olunup yatırım için krediyi gerek gören üyelerimize kredi faiz oranında indirim sağlanacaktır.

-BAKKA Kalkınma Ajansı başvurusunda bulunmak isteyen üyelerimize danışmalık hizmeti ücretsiz olarak sağlanacak bu şekilde makineleşme hızlandırılacak.

-Alaplı Meslek Yüksek Okulu ile TSO’nun işbirliğini aktif bir şekilde uygulayarak üniversite ve sanayi arasında, teknolojik alanda; etkin ve nitelikli çalışmalar ile sınırlı kaynakların rasyonel bir şekilde kullanılmasını sağlayacağız.

- Kurulacak olan ıslah OSB ve Alaplı OSB alanında özellikle Erdemir ve Yan Sanayisinin ürünlerinin işleneceği üretim tesisleri;

 - Asansör Fabrikası,

- Tanker ve Silobas Üretim Tesisi,

- Dorse İmalat Fabrikası,

- Jant İmalat Fabrikası,

 - İnşaatlık Demir Tesisi,

 - Gaz Beton (Ytong) Tesisi,

- Ve Emsal değerde işletmeler kurulacakdır.

- Dünya da eşsiz güzellikleriyle ünlü Gümeli Yaylaları, Porsuk Ağacı ve şelalerini turizme kazandıracak; ilçemiz ve bölge ekonomimize katkısı için projeler hayata geçireceğiz.

- İlçemizin kültürel miraslarından olan Elpek Bezi ürünlerinin daha çok kişi tarafından üretilmesini sağlayarak ev hanımlarının ekonomisine katkısı sağlayacağız.”dedi.