Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (ZTSO) üyelerinin kendi olanaklarıyla gittikleri Amerika Birleşik Devletleri (ABD) seyahatinden döndükleri bildirildi.

Konuyla ilgili olarak TSO’dan yapılan yazılı açıklama şöyle:

Karabük TSO’nun başlattığı gezi programının ardından, ZTSO üyeleri gittikleri ABD seyahatinden yurda döndü.  Amerika seyahatine ZTSO Yönetim Kurulu’ndan Necmi Abay, Yücel Mercimek, meclis üyelerinden Lütfiye Zilan Cenk, ZTSO Genel Sekreteri Renda Okay, ZTSO Başkanı Salih Demir’in oğlu Sercan Demir, üyelerden Naci Orhan, Yeter Yılmaz, Bahattin Zilan, Serdar Yılmaz, Songül Yılmaz, Kadriye Kebap, Nazif Çoraman, Zafer Ayas ve EsTur’un sahibi Cüneyt Yılmaz katıldı. 
Zonguldak TSO üyeleri, Washington, New York, Manhattan, New Jersey ve Atlantic City’i gezerek dünyanın en tanınan abidelerinden biri olan  ABD'nin New York şehrindeki Liberty (Özgürlük) adası üzerinde bulunan ve 1886 yılından bu yana Amerika'nın simgesi olan anıtsal heykeli ve gözlem kulesi ile Amerika Birleşik Devleti Başkanlarının Washington'da bulunan resmi ikametgahı olan Beyaz Saray’ı ziyaret etti.

Renda Okay seyahatten duydukları memnuniyeti dile getirirken, tüm üyelere seslenerek grup halinde gitmek istedikleri takdirde anlaşmış oldukları tur şirketiyle yapılan programa Ticaret Sanayi Odası’nın yardımcı olacağını ve fuarlara katılım sağlanırsa KOSGEB’in desteğini alabileceklerini belirtti.

Zonguldak TSO’dan sonra Ereğli TSO’nun da gezi programı için çalışmalara başladığı belirtildi.