Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Kdz. Ereğli ve Alaplı Organize Sanayi Bölgelerine (OSB)  çevre ödülü verilmesi gerektiğini söyleyen AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Ocak ve yönetim kurulunu ziyaret etti.

Çaturoğlu’nun gönderdiği açıklama şöyle:

 

BİR İLÇEDE, İLDE TSO ÇALIŞIYORSA, O ÜLKE KABINA SIĞMAZ.

Çaturoğlu, Ülkenin bir cendereden geçtiğini belirterek, 16 Nisan’da yapılan referandumun neticesini Pazar günü sandıkta iyi hale getirmeye çalıştıklarını kaydetti.

Hükümet sisteminin değiştiğini anlatan Çaturoğlu,  şunları kaydetti:

“Seçim çalışmaları kapsamında Alaplı ilçemizdeyiz. İlçelerimizin tamamında çalışıyoruz. Teşkilatımızla birlikte odamızı ziyaret etmekten ötürü mutlu olduğumu ifade etmeliyim.

Bu can, bu bedenden çıkmadığı sürece bölgemiz için ülkemiz için çalışmaya, hizmete devam edeceğiz. TSO’lar bir şehrin gelişimi için önemli bir misyonu ifa etmektedir. Bir ilçede, ilde TSO çalışıyorsa, o ülke kabına sığmaz.

Organize Sanayi Bölgesi (OSB) noktasında çalışmalar çok önemli. Benim belediye başkanlığımıza uzanan bir dönemi var. Bizlerde gerek belediye başkanlığımız ilçe başkanlığımız ve milletvekili döneminde büyük emek verdik.

Ereğli ve Alaplı’da OSB yapmak zor! Arazi sıkıntısı sebebiyle tarım arazilerine zarar vermeden bu işi başarmak öyle kolay değil. Bizim Ereğli ve Alaplı OSB’miz çevreci OSB’ler. Zoru hep beraber başardık. Bu nedenle Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının bu OSB’lere ödül vermesi gerekiyor. Buralara tarım arazileri bozmadan yapıldı, ödül verilmeli. OSB’ler gerek yatırım gerekse, istihdam açısından can simidi. Alaplı’ OSB’de Parselasyonlar bitti, tahsisler başladı. Alt yapı ve üst yapı ihaleleri yapılıyor.”

 

ISLAH OSB İÇİN YASA ÇIKARTILDI

Alaplı Pazaryerinin bitiminden,  Birlik Makinanın olduğu alana kadar Islah OSB. İmar durumunda yaşanan bazı sorunlar sebebiyle problem vardı.  Bunlarla ilgili yasayı meclisten geçirdik v burada yaşanan sorunu Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Yaşar Öztürk’ün sayesin de çözdük. Çok yardımı oldu. Üretim yasasının çıkmasının katkısı oldu. Sayın Öztürk’e buradan teşekkür ediyorum. Netice almak için çalışmalarımıza devam edeceğiz.”



TSO BAŞKANI OCAK, “ÇATUROĞLU ÇALIŞMALARI HIZLANDIRDI”

Ocak ise konuşmasında, şunları söyledi:

“Alaplı’nın kaderini değiştirecek yatırımlarla ilgili bizlere desteklerini hiçbir zaman Sayın Çaturoğlu esirgemedi. Her zaman desteğini yanımızda hissettik. İşlerimizi hızlı bir şekilde çözülmesi için çok çalıştı. Yıllardır bir dostluğumuz var. Hiçbir zaman kendileri ile ilgili ilişkilerimizi kesmedik. Alaplı’ya yapmış olduğu desteklerden ötürü teşekkür diyorum.

Alaplı’nın kaderini değiştirecek OSB ile ilgili destekleri aşikârdır. Alt yapı ihalesi vekilimiz döneminde gerçekleşmiştir. Çabuk bitirilmesinin sebebi de, Bakanlıkla, Vekilimizin yaptığı görüşmelerdir. Hiçbir finansman sorunu yaşanmamasını sağlamıştır. 2019 yılında Alaplı OSB içinde inşaatların başlaması ve o bölgenin sanayi bölgesi haline gelmesini sağlayacağız. Alaplı’nın kaderini değiştirecek bu yatırımın hayırlı olmasını diliyorum.  Bu dava bu şarkı burada bitmez diyorum.”

Konuşmaların arından Ocak, Çaturoğlu’na şükran plaketi takdim etti ve özellikle Islah OSB çalışmalarından ötürü şükranlarını sundu.