15 Temmuz 2016 Cuma... Türkiye'de demokrasiye ara vermek için harekete geçen Fetö terör örgütünün darbe girişimine tepkiler devam ediyor. Darbeye karışanlar veya karıştığı öne sürülenler ile ilgili hukuk mücadelesi devam ederken, meydanlara toplanan halk demokrasi nöbeti tutuyor. 



Kdz. Ereğli'de de Belediyenin tam desteği ile başlayan nöbetlere yine devam edildi. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Eşsiz Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün anıtı önünde konuşlanan vatandaşlara Kuran-ı Kerim dinletildi.



Cüz dağıtımının da yapıldığı nöbette, limonata, su, lokma ikram edildi. Nöbete Kaymakam Nazım Madenoğlu, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, AKP ilçe Başkanı Fatih Çakır, Emniyet Müdürü Fahri Küçük, Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odasının Meclis Başkanı Faruk Yazıcı ve yönetim kurulu üyeleri, Alaplı'nın önceki Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu,  Belediyenin tüm daire müdürleri, Kızılay Başkanı Yusuf Oktay, Ziraat Odası Başkanı Adil Pulat, bazı il genel meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları ve bazı belediye meclis üyeleri, vatandaşlar katıldı.



Etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Uysal, demokrasi nöbetlerine devam edeceklerini belirterek, ilçe halkına teşekkür etti.



Demokrasi nöbetinde Cüz de dağıtıldı. Cüz'ün dışında, su ve limonata dağıtımı yapıldı. İlerleyen saatlerde lokma ve çorba ile de vatandaşların açlığı giderildi.



KONVOY OLAYI
Yerel ve genel seçimlerde ilçedeki siyasi parti ilçe başkanlarının birlikte konvoy yapmama kararlarından bu yana gürültü kirliliği yaşamayan vatandaşlar, darbe girişiminden bu yana devam eden özellikle de tır ve kamyonların da yer aldığı konvoylara son verilmesinin mutluluğunu yaşadılar. 
AKP ilçe Başkanı Fatih Çakır'ın Gazeteniz Önder'e yaptığı "Kimseyi rahatsız etmeye hakkımız yok. Tepkilere saygı duyuyor ve konvoyların önüne geçeceğiz" yönündeki açıklaması sonrasında darbe girişiminin yıldönümünde konvoy kirliliği yaşanmadı. Küçük çaplı konvoylara da müdahale edilerek, hem olası kazaların önüne geçilmeye çalışılacak.