TOBB Türkiye Sigorta Acenteleri Sektör Meclisine, Karabük ve Bartın illerinin temsilcilerinin de desteğiyle bölge adına Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Hüseyin Demirel seçildi.Ülke çapında 81 ilde faaliyet gösteren 15.394 Sigorta Acentesinin 10 Ekim 2013 tarihinde sandık başına giderek meslektaşları arasından seçmiş olduğu 313 İl Delegesi, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Kampüsü’nde Sigorta Acenteleri Sektör Meclisinde görev alacak 40 Sigorta Acentesini seçti.

 

ZONGULDAK, KARABÜK VE 
BARTIN’DAN BİRLİKTELİK ÖRNEĞİ…

311 Delegenin katıldığı seçimlerde 2 liste yarışırken, bölgesel illerden alınan üyelerle Türkiye’nin yüzde 80’ini kucaklayan birinci liste 150’ye karşı 152 oy alarak 2 oy farkla seçildi. Zonguldak, Bartın ve Karabük illerinin birlikte hareket etmesi neticesinde Zonguldak TSO Meclis Üyesi Hüseyin Demirel’in de Sektör Meclisine girmesi sağlandı. İki oy farkla bulunduğu listenin kazandığını vurgulayan ZTSO Meclis Üyesi Hüseyin Demirel, “Karabük ve Bartın Zonguldak’tan ayrılsa da Zonguldak’ın bir parçası olarak birlikte hareketle bu meclisteki yerimizi almamızı sağlayarak birlikteliğin ne kadar önemli olduğu gösterildi. Bu birlikteliğin devamının diğer konularda da önümüzü açacağını umut ederim. Bu bağlamda Karabük ve Bartın başta olmak üzere destek veren tüm delegelere teşekkür ederiz” dedi.  
TOBB Türkiye Sigorta Acenteleri Sektör Meclisi seçimi öncesinde il delegelerine hitap eden TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, bundan 7 yıl önce TOBB çatısı altında yeni bir yapı kurulduğuna işaret ederek, “Geçtiğimiz 7 yıl gösterdi ki çok doğru bir adım atmışız. Bu süre içinde Sektörün gelişmesi, kendini disipline etmesi, meslek mensuplarının eğitimi ve müşteri memnuniyetinin artması noktasında çok önemli mesafe kaydettik” dedi.
                                                                                              
 

SİGORTA ACENTELARI 
SEKTÖR MECLİSİ’NİN ROLÜ

Sigorta Acenteleri Sektör Meclisi, mesleğe ilişkin sorunları tespit ederek çözüm önerileri geliştirirken, politika ve stratejiler oluşturulmasında önemli rol üstlenmekte.
4 yıl süre ile görev yapacak, Sigorta Acenteleri Sektör Meclisi, Aralık ayı içerisinde gerçekleştireceği ilk toplantısında kendi üyeleri arasından Sigorta Acenteleri İcra Komitesi’nin 7 asıl ve 7 yedek üyesini seçecek.
Sigorta Acenteleri İcra Komitesi; Sigorta Acenteliği mesleğine ilişkin olarak 5684 sayılı Sigortacılık Kanunu ile kendisine verilen, meslek kurallarını ve etik ilkeleri belirlemek, haksız rekabeti önlemek, disiplin işlemleri, eğitim gibi pek çok konudaki görevleri yerine getirmekte.