"Rektör hocamız, Ekonomi Bakanlığından yeterli kaynak aktarılmadığını, bütçesinin olmadığını söyledi. Kdz.Ereğli TSO olarak,  'üniversiteyi ya da fakülteyi adını ne koyarsak koyalım. Biz yapmaya talibiz' dedik"

"Arsaların askeri güvenlik bölgesi ilan edilmesinden sonraki süreç şuanda bir bilinmezlik içerisinde. Şuanda siyasetin de yeniden dizayn edilecek olmasından ötürü bunu biraz daha beklemeye alacağız; belki bir ay, bir buçuk ay sonra"

 

 

Kdz.Ereğli TSO Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Keleş, ilçeye yapılması istenen Bülent Ecevit Üniversitesi ‘ne bağlı fakülteler kampüsü ile ilgili olarak Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı ile görüştüklerini bildirdi.

 

YETERLİ BÜTÇEDE YOKMUŞ

Keleş, Deniz Ticaret Odası Batı Karadeniz Bölge Başkanı İrfan Erdem'in ziyaretinde, üniversite kampüsü yapılmak istenen eski devlet hastanesi alanının askeri güvenlik bölgesi ilan edilmesinin ardından sürüncemede kalan konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

 


"BİLGİ KİRLİLİĞİ VAR"

Keleş, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Çünkü basında da bu konuda bilgi kirliliği var. Rektör hocamızla görüştük; devlet hastanelerinden Bülent Ecevit Üniversitesi’ne geçen yer ile alakalı olarak. Ekonomi Bakanlığından yeterli kaynak aktarılmadığını, bütçesinin olmadığını söyledi Rektör hocamız. 'Tamam, sorun değil biz yapalım' dedik. Tüm yönetim kurulu ve meclis üyesi arkadaşlarımızla beraber gittik. 'Üniversiteyi ya da fakülteyi adını ne koyarsak koyalım. biz yapmaya talibiz' dedik Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası olarak. Biz yola çıkalım, biz bir şekilde bunu tamamlarız. Çünkü bizim risk almaktan korkacak bir durumumuz söz konusu değil. Biz risk alacağız.

 

"CESARETLE ÜZERİNE GİTMEMİZ GEREKİYOR"

Şehrimize eğer bir şeyler yapmak istiyorsak cesaretle üzerine gitmemiz gerekiyor. Geçen hafta gelişen hadiseler sizin de malumunuz. Arsaların askeri güvenlik bölgesi ilan edilmesinden sonraki süreç şuanda bir bilinmezlik içerisinde. Şuanda siyasetin de yeniden dizayn edilecek olmasından ötürü bunu biraz daha beklemeye alacağız; belki bir ay, bir buçuk ay sonra. Şuandaki mevcut durumda siyaset kurumunun yeniden dizayn edilmesini bekleyeceğiz.  Bununla birlikte olarak yeni çalışma arkadaşlarımız ortaya çıkacak. Belki devam edecekler, belki devam etmeyecekler bilemiyoruz. Ama seçilmişlerle ve atanmışlarla birlikte tek amacımız Ereğli'yi büyütmek ve geliştirmek" dedi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)