Güncel üye listeleri 30 Nisan'da asılacak ve 3 gün askıda kalacak

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ZTSO) Mayıs ayında yapılacak organ seçimlerine ilişkin takvim açıklandı. Güncel üye listeleri 30 Nisan'da asılacak ve 3 gün askıda kalacak. Meslek Komitesi asil ve yedek üye seçimi ile Meclis asil ve yedek üye seçimleri 5 Mayıs 2013 Pazar günü, Oda Yönetim Kurulu Başkanı, Yönetim Kurulu üyeleri asil ve yedek, Disiplin Kurulu asil ve yedek üyeleri seçimleri ise 10 Mayıs 2013 Cuma günü yapılacak.
Zonguldak Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'ndan konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:

5174 Sayılı Kanunun; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu'nun ilgili maddeleri ve Türkiye Odalar Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Organ Seçimleri Hakkında Yönetmelik hükümleri uyarınca yapılacak olan Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeliği Seçimlerine ilişkin hususlar aşağıda gösterilmiştir.

Seçim Günleri: 1. Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Komitesi Asil ve Yedek Üye seçimi ile Meclis Asil ve Yedek Üye Seçimleri 5 Mayıs 2013 Pazar günü Yayla Mahallesi Bağlık Cad.desi No: 5 adresindeki Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binasında yapılacak olup; oylar sabah saat 09.00'dan akşam saat 17.00'e kadar kullanılacaktır.
2. Oda Yönetim Kurulu Başkanı, Yönetim Kurulu Üyeleri Asil ve Yedek, Disiplin Kurulu Asil ve Yedek üyeleri seçimleri 10 Mayıs 2013 Cuma günü aynı yer ve aynı saatte yapılacaktır.

Listelerin Asılması: Meslek Gruplarına göre seçme ve seçilme hakkına haiz üyeleri gösteren güncel üye listeleri 30 Nisan 2013 Salı günü sabahından itibaren odamız hizmet binasının girişinde 3 tam iş günü askıda kaldıktan sonra 3 Mayıs 2013 Cuma günü saat 17.00'de askıdan indirilecektir.
Listelere İtiraz Süresi: Listelere itiraz, listelerin askıda bulunduğu 3 günlük ilan süresi içinde Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'na yazı olarak yapılır. İtirazlarda kanuni ikametgah göstermek zorunludur. Bu karara karşı İl Seçim Kurulu'na 3 gün içinde itiraz edilebilir. Merkez İlçe Seçim Kurulu'nun verdiği kararlar kesindir.

Meslek Grupları Seçimi: a- Oda meslek grubu sayı 13'tür. Bu meslek gruplarından 4, 7, 9, 11'inci Meslek Gruplarına 7; 1-2-3-5-6-8-10-12-13 Meslek Gruplarına 5 kişilik Meslek Komitesi oluşturulur. Ayrıca aynı sayıda yedek üye seçilir.

b- Oda Meclisi'ne Meslek Komitesi 5 kişiden oluşan gruplarda 2'şer, 7 kişiden oluşan gruplarda 3'er meclis üyesi seçilir. Ayrıca aynı sayıda yedek üye seçilir. Her meslek grubu için ayrı zarflarda oy kullanılacaktır.

c- Tüzel kişi temsilcisi gerçek kişilerinin, temsil ettikleri tüzel kişinin tescilli ana sözleşmeleri gereğince, temsil ve bağlayıcı işlem yapma yetkisine sahip olduklarına dair düzenlenmiş imza sirkülerinin aslını veya noter tasdikli suretini veya Ticaret Sicil Müdürlüğü'nden 90 gün içerisinde alınmış yetki belgesini oy kullanma sırasında ibraz etmeleri gerekir.

d- Seçimler sırasında Seçim Sandık Kurulu Başkanı veya Üyelerine karşı suç işleyenler, Devlet memurlarına karşı suç işlemiş gibi cezalandırılacağından bu konuda gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerekmektedir.

Oy Kullanma: Gerçek kişi Üyeler oylarını bizzat kullanacakladır. Gerçek kişiler adına vekalet kullanılamaz. Tüzel kişi temsilcisinin, gerçek kişilerin temsil ettikleri tüzel kişinin tescilli ana sözleşmeleri gereğince temsil ve bağlayıcı işlem yapma yetkisine sahip olduklarına dair düzenlenmiş imza sirkülerinin aslını veya noter tasdikli suretini veya Ticaret Sicil Müdürlüğü'nden 90 gün içinde alınmış yetki belgesini oy kullanma sırasında ibraz etmesi gerekir. İbraz edilen imza sirkülerinin bir fotokopisi oy kullanılan Sandık Kurulu Başkanına teslim edilir. Oylar oy verenin kimliğinin, nüfus cüzdanı, Oda veya resmi kuruluşça verilen belge ispat edilmesinden ve listedeki isminin karşısındaki yerin imzalanmasından sonra kullanılır.
Diğer Hususlar: Meslek Komitesi ve Meclis Üyeliğine seçilen gerçek kişiler bizzat, tüzel kişiler ise bu seçim sonuçlarının kesinleşmesinden itibaren (1) bir gün içinde meslek komitesi ve meclis üyeliğinde tüzel kişiyi temsil edecek gerçek kişinin ismini odaya bildirir. Bu süre içinde bildirim yapılmaması halinde meslek komitesi ve Meclis üyeliği seçimlerinde oy kullanan tüzel kişinin gerçek kişi temsilcisi Yönetim Kurulu Başkan ve Üyeliği Seçiminde oy kullanamaz. Seçme ve Seçilme yeterliliğine ilişkin ayrıntılar ilgili kanun ve yönetmeliklerde belirtilmiştir.