Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi  Odası'nın, Batı Karadeniz İşbirliği Platformu konulu toplantı için Bölgemizdeki Oda ve bazı Derneklerin Genel Sekreterleri ile düzenlenen sabah kahvaltısında bir araya geldiği bildirildi.

TSO Genel Sekreteri Gündüz ACAR ev sahipliğinde yapılan toplantıya; Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA)Genel Sekreteri Faruk Tezel ile birlikte BAKKA Uzmanları; Irmak Göksu, Çiğdem Çörek, Ümran Öztürk, Zeynep Karahisarlı, İbrahim Çimen'in yanı sıra, Zonguldak TSO Genel Sekreteri Renda Okay, Çaycuma TSO temsilcisi Recep Acar, Safranbolu TSO Genel Sekreteri Ömer Tüfekçi, Devrek TSO Genel Sekreteri Cihat Yaban, Bartın TSO Genel Sekreteri Ender Yeğen, Alaplı TSO Genel Sekreteri Taner Arslan, Ereğli Müsiad Genel Sekreteri Kemal Kurtul,  Ereğli İş Adamları Derneği Genel Sekreteri Mehmet Emin Çolakoğlu, Alaplı OSB Müdürü Ali Eren ve Kredi Garanti Fonu Zonguldak Ereğli Şube Yöneticisi Osman Murat Kıcıman, KOSGEB Sinerji odağı temsilcisi Kubilay Arslangörür ve Kdz Ereğli TSO temsilcisi Erdinç SARIMSAK katıldı.
TSO'dan konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:

DETAYLI BİLGİ VERİLDİ
BAKKA Genel Sekreteri Faruk Tezel toplantının önemini vurgulayarak Bölgemiz adına öncelik arz eden sektörler konusunda BAKKA olarak çalışmalar yapıldığının ve amaçlarının Bölgemizin tanıtımına yönelik hedefler, Bölgemizin öncelikleri, sıkıntıları, potansiyeli baz alınarak, Bölgemizin güçlenmesi olduğunu söyledi. Tezel, Bakka'nın önümüzdeki günlerde yapacağı faaliyetler ile ilgili detaylı bilgilendirme yaptı.

BİR SONRAKİ TOPLANTI DEVREK'DE
BAKKA Genel Sekreteri Faruk Tezel'in bilgilendirmesinden sonra diğer Genel Sekreterler bölgenin sorunları ile ilgili bilgi alışverişinde bulundular. Devrek Genel Sekreteri Cihat Yaban bundan sonra üçüncüsü yapılacak olan Batı Karadeniz İşbirliği Platformu'nun Devrek'te yapılması için davette bulundu. Bir sonraki toplantının Devrek TSO'nun ev sahipliğinde yapılmasına karar verildi.  Yaklaşık 3 saat süren ve önemli konuların istişare edildiği bu toplantıya katılan davetliler; toplantıya  ev sahipliği yaparak bir araya gelinmesine öncülük eden Kdz.Ereğli TSO Genel Sekreteri Gündüz Acar'a teşekkür ettiler.