Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası, Mayıs-Haziran aylarında yapılacak Meslek Komitesi ve Meclis seçimleri öncesinde üyelerini uyardı.
Çaycuma TSO Başkanı Rıfat Sarsık, yaptığı açıklamada, Organ Seçimleri Yönetmeliği'nin 8'inci maddesi gereğince üyelerimiz vergi mükellefiyetlerine ilişkin oda kayıtlarını 22 Mart 2013-27 Mart 2013 tarihleri arasında kontrol etmeleri gerekiyor dedi.
Başkan Sarsık, şunları söyledi:
Odamız Meslek Komitesi ve Meclis seçimleri Mayıs-Haziran 2013 döneminde yapılacaktır. 5174 sayılı Kanun'un 83'üncü maddesi ile Organ Seçimleri Yönetmeliği'nin 5 ve 6'ncı maddeleri uyarınca üyelerimizin seçme ve seçilme yeterliliğine sahip olabilmeleri için gelir veya kurumlar vergisi mükellefi olması gerekmektedir. Organ Seçimleri Yönetmeliği'nin 8'inci maddesi gereğince üyelerimiz vergi mükellefiyetlerine ilişkin oda kayıtlarını 22 Mart 2013-27 Mart 2013 tarihleri arasında kontrol etmeleri gerekiyor. Kayıtlarında yanlışlık olanların bu süre içerisinde Vergi Dairesi'nden alınan vergi mükellefiyetlerini gösterir belgenin ekli olduğu dilekçe ile başvurarak kayıtlarını düzeltmeleri, aksi takdirde Oda kayıtlarının doğruluğunun kabul edilmiş sayılacağı önemle duyurulur.