Alaplı'da faaliyet gösteren Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından birlik ve beraberlik kahvaltısı düzenlendi. Birlik ve Beraberlik kahvaltısına Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimeoğlu, Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Teltaş,  İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, İdare Amirleri,  Milli Eğitim Şube Müdürleri Siyasi Parti İlçe Başkanları ve Yöneticileri Oda Başkanları ve Yöneticileri, Sivil Toplum Örgütlerinin Temsilcileri, Muhtarlar, Öğretmenler ve esnaflar katıldı.
Alaplı Yılmazlar Düğün Salonunda gerçekleştirilen kahvaltıda Alaplı TSO Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Kılıç'ın açılış konuşmasıyla başlayan kahvaltıda söz almak isteyen siyasi parti ilçe başkanları, oda, dernek başkan ve yöneticilerine de söz verildi.
Kılıç, Alaplı'nın her zamankinden fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğunu kaydederek, göreve geldikleri günden bu yana faaliyetlerini anlattı.  Tersaneler Bölgesi, Liman Projesi ve OSB konularında bilgiler veren Kılıç, Alaplı'da güzel işlerin altına imza attıklarını ve hedeflerini belirlediklerini de ifade ederek şunları kaydetti:
"Bu toplantıya ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluyuz. Tersaneler projesi, ahşap yatçılık, liman bu hedeflerimizden bazıları. OSB içinde kalan 650 bin ödenekte Bakanlığımız tarafından gönderildi. Burada bu hizmetlerin gerçekleşmesinde katkısı olan herkese teşekkürü bir borç biliyorum" dedi.
İlçeye yapılması düşünülen Liman Projesi ile ilgili bilgiler veren Kılıç" Alaplı ya kurulması düşünülen liman ile ilgili olarak kamuoyuna projenin tanıtılması, ilçemize getirilerinin neler olacağı, limanın istihdama katkıları, liman ile birlikte açılacak iş sahaları, ilçe ekonomisine katkıları gibi her türlü konuda esnaf tüccar, işadamları ve halkımızı bilgilendirerek limanın biran önce hayata geçirilmesi için oda olarak üzerimize düşen görevleri ifa etmek amacındayız.
İnanıyorum ki; elbirliği, güç birliği yaptığımız zaman, dayanışma içinde ortak hedeflerde kilitlendiğimiz zaman aşamayacağımız engel yoktur. Zamanımız kısa yolumuz ise uzun. Bu yolda birbirimize çelme takmadan, düşmek üzere olanı da kolundan tutup yolumuza devam etmeliyiz. Planladığımız bu çalışmaları burada bulunan siz değerli Yöneticilerimizin sivil toplum örgütlerimizin daire müdürlerimizin, işadamlarımızın, basınımızın kısacası buradaki herkesin destekleri ve katkıları ile el birliği içerisinde başaramayacağımız hiçbir şey yok derken toplantıya katılan tüm katılımcılarımıza bizleri yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyor, toplantımızın hayırlı olmasını temenni ediyorum."
Tersaneler Bölgesi ile ilgili bilgiler veren Kılıç," Alaplı Tersaneler bölgesinin kuruluş çalışmalarının hızlandırılarak tersanelerin ve ahşap yatçıların biran önce dolgu çalışmalarına başlamalarında oda olarak üzerimize düşen görevi yerine getirerek, her türlü desteği sağlamak, yatırımcı firmalardan bu süre içerisinde taahhüdünü yerine getiremeyen firmaların yerine ekonomik açıdan daha köklü firmalara tahsisin yapılmasını önermek amacındayız" dedi.
Alaplı Kaymakamı Aydın Memük ise yaptığı konuşmada Alaplı'nın öncelikli 20-30 civarında problemi olduğunu bu problemlerin ise öncelik sırasına göre çözüleceğini belirterek, Alaplı bu tür birlik ve beraberlik ortamlarının tahsis edilmesi ile bu sorunları çözebilir. Sizlerin destekleri Alaplı'nın daha da gelişmesine zemin hazırlıyor" dedi.
Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu ise bu tür toplantıların gündem belirlenerek yapılmasını arzuladıklarını, bu tür bir etkinliğin de belediye tarafından kendilerinin yapacağını söyledi. İlçe Sorunlarının bulunduğu 40 maddeden oluşan bir dosya hazırladıklarını belirten Çimenoğlu,   Bu dosya ile ilgili İktidar Partisinden İlçedeki Alt Yapının Denize Derin Deşarj çalışmaları, Lise Binasının yapımı ve Siteler Mevkiindeki alt yapı çalışmaları için bazı arazilerin istimlâk konusunda destek istediklerini belirtti.
Konuşmaların ardından toplantı açık büfe kahvaltı ile sona erdi.