Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) E Grubu'nu oluşturan Tarım, Ormancılık, Balıkçılık, Gıda ve İçecek Toptan Ve Perakende Ticareti, Tarımsal ve Hayvansal Ürünler Ticareti Meslek Grubu üyeleri bir araya gelerek sorunlarını görüştüler.

Meslek Komitesi Başkanı Musa Uslu, komite üyeleri Mehmet Uçar ve Mehmet Köktürk'ün genel bilgiler verdiği toplantıda, Oda'nın en kalabalık meslek grubu olmasına rağmen katılımın beklenenin altında olması sorunların az olduğuna, ya da insanların sorunlarına sahip çıkmadıklarına dair yorumlara da sebep oldu.

Toplantı sırasında yaşanan ekonomik sıkıntıların azaltılması için bankalarla kredi konularında çalışmalar yapılması, insanların ufkunu açacağı için fuar gezilerinin düzenlenmesi, ticari faaliyetlerin kalitesinin artması için eğitim çalışmalarının yapılması, küçük marketlerin zincir marketler nedeniyle yaşadığı sıkıntılar, rekabetin yeni boyutları, bazı alanlarda bilgi eksikliği olduğu ve insanların bilgiyi birilerinin vermesini beklemek yerine kendi çabaları ile de edinmesi gerektiği gibi konular görüşüldü.

Toplantıya katılan ve görüşlerini diğer katılımcılarla paylaşan Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rıfat Sarsık, "Üyelerimiz hangi konuda olursa olsun, kendi sorunlarını her zaman için bizlere iletebilirler. Gerek Yönetim Kurulumuz, gerekse Oda personelimiz bu sorunların halledilmesi için seferber olacaktır. Ancak üyelerimizin bu tür toplantılarla kendi meslektaşları ile birlikte yaptığı görüşmelerin, paylaşımların da çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden toplantılarımızın daha kalabalık olmasını bekliyoruz" dedi.