Zonguldak'ta girişimcilerin yoğun talepte bulunduğu girişimcilik konusunda TSO KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminin 2.sinin düzenlendiği bildirildi.

 

Zonguldak TSO Başkanı Mehmet Salih Demir ile KOSGEB Zonguldak Hizmet Merkezi Müdürü Yaşar Yıldırım tarafından imzalanan protokol ile kendi işini kurmak isteyen girişimcilere yönelik Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminin  22 Şubat-14 Mart 2012 tarihleri arasında Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda gerçekleştirileceği TSO'nun yaptığı açıklamada şöyle anlatıldı:

 

Konu hakkında açıklamada bulunan ZTSO Başkanı M. Salih Demir; İlimiz genelindeki girişimciliğin teşvik edilmesi yoluyla ekonominin canlandırılması ve istihdam sorunlarının çözümlenmesine yönelik Odamız ile KOSGEB İl Müdürlüğümüz işbirliğinde geçen yıl gerçekleştirilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi başarı ile tamamlanmıştır. 

 

Zonguldak merkezinde yerleşik özellikle kadınlarımızın ve gençlerimizin Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine ilgisi ve yeniden düzenlenmesine yönelik talebi göz önüne alındığında 2012 yılının başında bahse konu programın tekrarlanması Oda Yönetim Kurulumuz tarafından son derece faydalı bir çalışma olarak değerlendirilmiştir. Bu itibarla KOSGEB yetkilileri ile yapılan görüşme ve değerlendirmeler neticesinde anılan eğitimin 22 Şubat 2012-14 Mart 2012 tarihleri arasında Odamızda gerçekleştirilmesine karar verildi" dedi.

 

KOSGEB Zonguldak Hizmet Merkezi Müdürü Yaşar Yıldırım ise program hakkında yaptığı değerlendirmede KOSGEB tarafından verilen maddi desteklerin Zonguldaklı iş çevreleri ve de özellikle girişimciler tarafından çok fazla bilinmediğini belirterek, İl merkezindeki Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi sayesinde bu bilgi eksikliğinin giderileceğini bildirdi. Eğitim sonrasında girişimcilere 27 bin TL'ye kadar geri ödemesiz, 70 bin TL'ye kadar ilk 2 yıl geri ödemesiz, 3.ve 4. yıl içinde vade farksız toplam 8 eşit taksitte geri ödeme imkanı ile maddi kaynak sağlanabileceğini bildiren Yaşar Yıldırım, bu imkandan sadece eğitimi tamamlayanların yararlanabileceğini kaydetti.

 

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi, Zonguldak TSO konferans salonunda, 30 kişilik iki ayrı sınıfta, sabah ve akşam kursları halinde verilecek olup katılımcılardan herhangi bir ücret alınmayacak.

 

Kurs sonunda katılımcılara sertifika verilecek olan eğitime müracaat 1 adet fotoğraf ve nüfus cüzdanı fotokopisi ile şahsen 8 Şubat 2012 Çarşamba gününe kadar Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odasına yapılacak.