Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Kılıç, Kamyonet sahiplerinin zorunlu olarak bulundurması gereken K1 ve K2 yetki belgeleri için ay sonuna kadar sürelerinin kaldığını belirtti.
31 Aralık 2009 tarihine kadar mutlak surette alınması gereken yetki belgeleri hakkında uyarılarda bulunan Alaplı TSO Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Kılıç, şunları kaydetti:"Eşya ve Yük taşımacılığı yapan toplam yüklü ağırlığı 3,5 tonu geçmeyen Kamyonet sahiplerinin zorunlu olarak bulundurması gereken K1 ve K2 Yetki belgeleri 31 ARALIK 2009 tarihine kadar üyelerimiz mutlak surette almalılar. Aksi takdirde cezai duruma düşmeleri söz konusu olacaktır.Ticari amaçla olmamak ve sadece kendi esas iştigal konusu ile ilgili olmak kaydıyla; eşya taşımalarında kullanılan ve toplam yüklü ağırlığı 3,5 tonu geçmeyen (kamyonet) taşıtlarla yapılan eşya taşımaları için 31.12.2009  tarihine kadar  K2  Yetki Belgesi ücretinde %94 oranında indirim uygulanacaktır.
K1 Yetki Belgesi almış Tüzel kuruluşlar (ŞİRKETLER) den  istenen 75 tonluk istiap tamamlama 31.07.2009 tarihinden 31.12.2009 tarihine kadar uzatılmıştır.Belge devirleri Babadan oğula - oğuldan babaya şekilde gerçekleşirken yeni yönetmelikte Belge sahibinin BABASI - ANNESİ -EŞİ- ÇOCUKLARI- KARDEŞLERİ arasında bulunan gerçek kişilere devredilebilmektedir. Belgelerini almadan taşımacılık yapanlara  Karayolu Taşıma Kanunu'nun  26/a  maddesine istinaden  2.000 TL  para cezası verilecektir. Ayrıca K Yetki Belgesi'ni almış olup da taşıt kartının aslını aracında taşımayanlara da para cezası uygulanacaktır. Üyelerimizin böyle bir durumla karşı karşıya kalmamaları açısından belgelerini 31 Aralık 2009 a kadar Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odasına müracaat ederek almaları önemle rica olunur."