Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Genç, Yapı Denetimi Uygulama Usul ve Esasları Yönetmeliği kapsamında üyeleri bilgilendirme amaçlı Zonguldak Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü işbirliği ile konferans düzenlendiğini belirtti. 13 Temmuz 2011 Çarşamba günü saat 14:00’de Kdz. Ereğli TSO Konferans Salonunda yapılacak olan konferansa tüm üyeleri davet eden Genç şunları kaydetti:
“29/6/2001 tarihli ve 4708 sayılı Yapı Denetimi Hakkında Kanun gereğince çıkarılan YAPI DENETİMİ UYGULAMA USUL VE ESASLARI YÖNETMELİĞİ kapsamında üyelerimizi bilgilendirmek üzere Zonguldak Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü işbirliği ile bir konferans tertip edilmiştir.
Bilindiği üzere bu Yönetmeliğin amacı; can ve mal güvenliğini teminen, imar planına, fen, sanat ve sağlık kurallarına, standartlara uygun, kaliteli yapı yapılması için proje ve yapı denetimini sağlamak ve yapı denetimine ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.
Bu yönüyle  büyük önem arz eden  konferansımız 13/07/2011 Çarşamba günü saat 14.00’de Odamız konferans salonunda yapılacaktır.”