Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılmak üzere temin edilen mont ve bot yardımı, TSO binasında düzenlenen tören ile okul müdürlerine teslim edildi.

Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa çalışması sonucu ihtiyaç sahibi beşyüz öğrenciye mont ve bot teslim töreni Ticaret ve Sanayi Odası binasında gerçekleştirildi. Törene Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Genç ve yönetim Kurulu üyeleri katıldı. Törende ilk konuışmayı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Genç yaptı. Genç konuşmasında, dağıtımı Ramazan Bayramının hemen sonrasında yapmak istediklerini, ancak kurban bayramı ve havalarında mevsim normallerinin üzerinde gitmesi sebebi ile bugüne bıraktıklarını söyledi. Genç konuşmasında " Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası olarak birkaç dönemdir, her yıl olmak üzere ihtiyaç sahibi öğrencilere bot ve mont yardımında bulunuyoruz. Bu sene de beş yüz öğrencimize bu yardımı yapacağız. Normalinde bu yardımı Ramazan Bayramının hemen akabinde yapacaktık. Ancak malzemelerin kalityesi ve temini konusu başta olmak üzere, Kurban Bayramını da düşünerek bu tarihe bıraktık. Bugünde malzemelerimizi okul müdürlerimize teslim edeceğiz" dedi.
Mehmet Genç'in konuşmasının ardından bir konuşma yapan Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ise, Ticaret ve Sanayi Odasının yapmış olduğu bu yardımdan dolayı son derece mutlu olduklarını ve bu vesile ile de yönetime teşekkür ettiğini dile getirdi. Akpınar, "Bildiğiniz gibi her yıl Ticaret ve Sanayi Odamız yaklaşık 5 yüz öğrencimizi kış aylarına yaklaştığımız günlerde, özellikle okul yönetimi ve okul aile birliği tarafından belirlenen öğrencimize yardım yapıyor. Yine bugün bu amaçla burada toplanmış bulunuyoruz. Biz Eğitim camiası olarak gerçekten sivil toplum örgütlerimizin her zaman eğitimin yanında olmalarından son derece mutluyuz. Bu nedenle de Ticaret ve Sanayi Odası yönetimine sonsuz teşekkürlerimi iletmek istiyorum" dedi.

Törende son konuşmayı yapan Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay' da ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılan mont ve bot yardımının yaklaşan kurban bayramı öncesinde yapılmasının, yapılan yardıma ayrı bir önem kattığını söyledi. Kaymakam Çay konuşmasında "Sivil toplum Kuruluşlarının eğitime sahip çıkması konuya ayrı bir anlam vermektedir. Böyle bir günde parkesinden ayakkabısına kadar giydiren ve bu anlamlı yardıma emeği geçen başta TSO Başkanı ve yönetimine, sanayici arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu tür faaliyetlerin önümüzde ki senelerde sayılarının artarak devamını diliyorum" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından mont ve botlar, okul müdürlerine teslim edildi.