Alaplı TSO Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Kılıç 40 milyonun üzerinde insanın açlık tehlikesi ile karşı karşıya kaldığı Afrika ülkelerine yardım çağrısında bulundu.
Kılıç, “ve dayanışma duygusunun en yoğun yaşandığı ülkemizde mübarek Ramazan ayında halkımızın da beklentileri doğrultusunda açlık tehlikesi yaşayan Afrika ülkeleri için her türlü yardım ve desteği sağlayacağınıza olan inancımız tamdır” dedi.
Yardımlar için hesap numarası da veren Alaplı TSO Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Kılıç, açıklamasında şunları belirtti:
“Dünyanın en fakir ülkesi olan Afrika da 40 milyonun üzerinde insan açlık tehlikesi ile karşı karşıyadır. Özellikle 2011 yılında Doğu Afrika ülkelerinin son 60 yılın en büyük kuraklığını yaşadığı ve bu kuraklığın başta çocuklar olmak üzere binlerce insanın yaşamını tehdit ettiği kısacası bir insanlık dramı ile karşı karşıya kalındığı tüm kamuoyunca bilinmektedir. Açlık felaketi ile karşı karşıya kalan Afrika ülkelerine gerekli yardımın ve desteğin sağlanması amacıyla, 2860 sayılı Yardım toplama kanunu ile bu doğrultudaki mevzuat hükümleri çerçevesinde 1 aylık süre ile sınırlı olmak üzere bir yardım kampanyası düzenlenmiştir. Bu kampanyaya tüm oda üyelerimiz ve arzu eden vatandaşlarımız katılabilecektir. Kampanya için yardımlar Türkiye Odalar ve Borsalar birliğimizin açtırdığı T.iŞ bankası
A.Ş TOBB Şubesi nezdindeki Afrika’ya yardım hesabı adı altında 4375–333 numaralı TL hesabına (IBAN numarası TR88 0006 4000 0014 3750 0003 33 ) yatırılacaktır. Yardımlaşma ve dayanışma duygusunun en yoğun yaşandığı ülkemizde mübarek Ramazan ayında halkımızın da beklentileri doğrultusunda açlık tehlikesi yaşayan Afrika ülkeleri için her türlü yardım ve desteği sağlayacağınıza olan inancımız tamdır. Bu vesile ile Ramazanınızın hayırlı geçmesini diler, kampanyaya katılarak yatıracağınız nakdi yardımlar için şimdiden teşekkür ederiz.”