Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası tarafından geleneksel iftar yemeği 22 bin TL ücret ödenerek gerçekleştirildi.

Büyük Anadolu Otel'de gerçekleştirilen iftar yemeğine Zonguldak Valisi Erdal Ata, AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Karadeniz Bölge Komutanı Deniz Kıdemli Albay Yalçın Enç, belediye başkanları , Gaziler, Huzurevi sakinleri, Kız Yetiştirme Yurdu öğrencileri, Fiziksel Engelliler Derneği üyeleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile oda üyeleri katıldı.

VALİ'DEN HARCAMALARIN

KISITLANMASI ÖNERİSİ

İftar yemeğinde konuşan Zonguldak Valisi Erdal Ata, iftarlarda yapılacak harcamaların kısılarak Somali ve Türkiye'deki fakirlere yardım yapılmasının Ramazan ayında daha hayırlı olacağını düşündüğünü söyledi.
Ramazan ayında manevi duyguların, yardımlaşma ve dayanışmanın en yükseğe seviyeye çıktığını belirten Ata, şöyle konuştu: Mümkün olduğu kadar bu iftar yemeklerinde yapacağımız harcamaları kısarak gerek Somali gerekse ülkemizdeki fakir ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardım yapmak Ramazan ayı için daha hayırlı olur diye düşünüyorum. Bu ayda biliyorsunuz hepimizin bildiği gibi manevi duyguların en üst seviyeye çıktığı yardımlaşma ve dayanışma duyguların en üst seviyeye çıktığı bir aydır. İnanınız ki gerekse bu iftarı düzenleyenler ve düzenlemeyenler fakire ve yardıma ihtiyaç vatandaşlara ellerinden gelen desteği veriyorlardır. Somali için açılan yardım kampanyasına gerekli desteği veriyorlardır. Haberlerde açıklandı, şimdiye kadar olan yardımlar Türkiye genelinde 200 milyon doları bulmuş, bu gerçekten büyük bir rakam tahmin ediyorum belki de dünyadaki ülkelerin yardımlarından daha fazlasını ülke olarak yaptık. Buda ülkemiz adına bizleri sevindirmiştir

EN KURAK DÖNEM YAŞANIYOR

Kdz. Ereğli TSO Başkanı Mehmet Genç de, Ramazan aylarında birlik ve beraberliğin yoğun şekilde yaşandığını belirterek Rahmet ve bereket ayı olan, maneviyatın doğra ulaştığı Ramazan ayında bu kadar kalabalık topluluğu iftarımızda misafir etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Oda olarak her zaman bir olma arzusundayız. Ben değil biz sloganıyla çıktığımız olduğumuz bu yolda tüm kurum v e kuruluşlarla birlikte ve yeni seçilen milletvekillerimizle birlikte Ereğli'nin kalkınması adına elimizden geleni her zaman yapmaya hazır olduğumuzu tekrarlamak isterim. Dün Hakkari Çukurca'da hain saldırı şehit olan askerlerimiz yüreğimizi dağladı. Şehitlerimize Allah'tan rahmet yakınlarına ve silahlı kuvvetlerimize ve milletimize baş sağlığı diliyorum. TSO olarak son 60 yılın en kurak döneminin yaşandığı Afrika ve Somali'ye yardım kampanyası başlattık. Bunun için siz üyelerimizden yardım talep edeceğiz dedi.

 

Öte yandan Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası'nın kişi başı 22 TL'den toplam bin kişi için ödediği iftar yemeği ücretinin 22 bin TL olduğu öğrenildi.